„Kolozsvár jövendőbeli polgármestere nem tarthatja magát a város urának!” Ungureanu három okból szeretne versenybe szállni az elöljárói tisztségért

Az USR kolozsvári küldöttgyűlése Emanuel Ungureanu képviselőt nevezte ki jelöltjének a polgármesteri tisztségre. A küldöttgyűlés kijelölte jelöltjeit a városi tanácsosi tisztségekre is. Emanuel Ungureanu lapunknak arról beszélt, miért is indult a belső jelöltválasztáson, de kifejtette, egyelőre nem siet nagy feneket keríteni saját jelölésének, mivel még zajlanak a tárgyalások az USR-PLUS Szövetségen belül a közös jelöltállítás kérdésében.

„Rájöttem, hogy elég nagy a csend a városi tanácsban”

Akárhogy is, döntése nem hirtelen elhatározás volt, hanem azt a jelenlegi polgármester, Emil Boc hozzáállása váltotta ki. Egyébként az USR helyi szervezete pont azért jelölt egy olyan lelkes, ötletekkel, újításokkal teli csapatot a városi tanácsba, mert rájött, hogy a jelenlegi helyi tanácsosokból hiányzik a megfelelő hozzáállás, amelyre pedig Kolozsvárnak nagy szüksége van:

„Néhány héttel ezelőtt döntöttem el, hogy jelöltetem magam a belső választáson a polgármesteri tisztségi jelöltségre, azaz pontosan akkor, amikor a városi tanács ülésén 38 percen keresztül vitatkoztam Boc úrral a kórházak ügyében; én a kórházi infrastruktúra javítását kértem, ő pedig arról beszélt, hogy az „egészségügy isteneihez” nem nyúlhatunk hozzá.

Akkor, a tanácsosok síri csöndjében rájöttem, hogy valakinek szóvá kell tennie az elégedetlenségeket is, amit a város szintjén tapasztalni lehet az egészségügyi infrastrutúrával, az óriási forgalommal, az ingatlan káosszal, bölcsőde hiánnyal, stb. kapcsolatban.

Rájöttem, hogy elég nagy a csend a városi tanácsban.

Az emberek nagyjából beletörődtek a dolgokba,  mert nincs aki mást mondjon, aki új ötletekkel álljon elé a közösséget illetően.

Ez lenne jelöltségem első aspektusa.

„Kolozsvár jövendőbeli polgármestere nem tarthatja magát a város urának”

A második aspektus pedig az, hogy a versengés hatékonyságot hoz.

Kolozsvárnak pedig tényleg szüksége van friss ötletekre: le kell mondani a populizmusról, a metróról és sugármeghajtású repülőkről és vissza kell térni az egyszerűbb dolgokhoz –

és ezek a következők lennének: egy metropoliszövezeti vonat, korszerű játszóterek, zöldövezetek a tömbházak között, hogy az emberek ne tolongjanak autóikkal a központban, adjunk lehetőséget a szabadidő eltöltésére a lakónegyedekben is.  

Nem fogjuk tehát feltalálni a meleg vizet, de minderről majd a szakemberek fognak beszélni, programomat hozzáértő emberek fogják összeállítani – én minden projekt realista lesz és azon az elven alapul, hogy Kolozsvár jövendőbeli polgármestere nem tarthatja magát többé a város urának, hanem éppen ellenkezőleg, a szolgálójának és adminisztrátorának.

A harmadik aspektus pedig maga az időzítés.

Az USR-PLUS Szövetség fiatal alakulat, olyan emberekkel, akik nem politizáltak eddig, akik egy teljesen új meglátással érkeznek a közpénz elköltését illetően: nem kell meghajolnunk egy polgármester előtt, hogy megcsináljon nekünk egy utcát, mivel ő csak a javaink adminisztrátora , és ezért el kell várnunk, hogy a szolgáltatások minősége arányosan alapul a polgármesteri hivatak által tőlünk begyűjtött pénz mennyiségével” – jelentette ki Emanuel Ungureanu Kolozs megyei képviselő jelöltetése kapcsán.

Kifejtette azonban, nem siet nagy feneket keríteni jelöltetésének, mivel jelenleg még csak a Mentsétek Meg Romániát Szövetségben született döntés erről, és ezt még meg kell vitatni az USR-PLUS Szövetség keretében is:

„Nem akarok sietni jelöltetésemet illetően, mivel a végső döntést a jelöltet illetően a szövetséges partnereinkkel közösen hozzuk meg.

Tárgyalunk a PLUS-os kollégákkal, lássuk, mi az ő álláspontjuk, akarnak-e saját jelöltet állítani.

Tehát, ne siessük el a dolgokat.

Egyelőre az USR polgármester-jelöltje vagyok.

Elválik majd, hogy leszek-e az USR-PLUS Szövetség jelöltje is, mi tandemben haladunk, szövetséget alkotunk, tehát nem szeretném elsietni a dolgot azzal, hogy kijelentsem, polgármesterjelölt vagyok.

Én azt mondom, várjuk meg a PLUS-os kollégák álláspontját is” - nyilatkozta Emanuel Ungureanu a Ziar de Clujnak.

Az USR kolozsvári szervezete 2019 december 12-én tartotta küldöttgyűlését, amelyen kiválasztotta jelöltjeit a városi tanácsosi tisztségekre és a polgármesteri tisztségre. Az utóbbira Emanuel Ungureanu képviselőt választotta az USR szervezete.

Add comment