A Kolozs Megyei Tanács 12.000 eurót fog fizetni az Aréna szellőztető berendezésének karbantartására

A kolozsvári Aréna szellőztető és füstelvezető rendszerének karbantartására keres egy szolgáltatót a Kolozs Megyei Tanács. A szerződés értéke 57.800 lej (megközelítőleg 12.000 euró). Megjegyzendő, hogy a pandémia beálltával a hatóságok által elrendelt korlátozások miatt a stadiont csak nagyon kevéssé használják. Egyébként azelőtt sem volt túl sok esemény az Arénában.

Az Arénának van egy szellőztető és füstelvezető rendszere, amelyet a megfelelő működés érdekében karban kell tartani, és hiba esetén meg kell javítani. Erre akar kiírni karbantartási szerződést a megyei tanács.

A tenderfüzet értelmében a rendszert időszakosan tisztítani, ellenőrizni kell, fel kell mérni a kockázaztokat és veszélyeket, amelyek meghibásodás nyomán történhetnek, és ki kell cserélni időszakosan az elhasználódó alkatrészeket. A szerződés évi négy ilyen ellenőrzést ír elő.

Emellett évente egyszer szükség van egy átfogó ellenőrzésre, amely célja az esetleges meghibásodások kiküszöbölése.

„Az Aréna lelátója 30.200 férőhelyes, ezek többsége fedett. Mivel a legmagasabb standardok szerint épült, a stadion UEFA elit kategóriájába van sorolva. A stadion tulajdonosa a Kolozs Megyei Tanács. Az Aréna legfőképpen futballmérkőzéseknek szokott helyet adni, azonban lehetne itt olimpiai atlétika-versenyeket is szervezni, illetve koncerteket. A rendezvények megfelelő és biztonságos megszervezése érdekében szükség van a szerződés megkötésére” – írja a tenderfüzetben.

Add comment