A két üzletember, Dan Claudiu és Dan Serban, elbízta magát: most már ők szívatnak másokat

 “Az élet olyan, mint a létra, felmész rajta, majd lemész rajta” – mondta nagyon találóan a nagy egyiptomi filozófus, Rosiori-i Leo. Ez a mondás nagyon jól talál két kolozsvári üzletember, Dan Serban és Claudiu Dan (Nelu Bene volt emberei) sorsára, akik kézbe véve életüket, felépítették saját vállalkozásukat.

Az ember úgy gondolta volna, hogy szakítanak volt főnökük aljas üzelmeivel és másfajta üzletelési stílust tesznek magukévá. Néhány évvel ezelőtt ugyanis a két üzletember nagyban siránkozott a csőd szélén, mivel a fővállalkozó nem fizette ki a Negoiu projektben végzett munkájukat. Akkor a két alvállalkozó majdnem csődbe ment. Ezt követően valahogy fellendítették az ACSA vállalkozást, de amikor a pénz elkezdett jobban folyni, elbízták magukat. 2019 júliusában az ACSA cég tulajdonából átirattak egy marosvásárhelyi területet a szintén általuk ellenőrzött APC Invest cégre, és hozzájutottak Dorin Florea városában egy építkezési engedélyhez, amellyel felhúzhatnak egy 53 lakásos épületet. Kolozsváron ugyanis túl kicsik ahhoz, hogy labdába rúgjanak az ingatlanfejlesztés piacán.

Mindez rendben volna, csak éppenséggel a Negoiu-epizód és a marosvásárhelyi Crinului utcai epizód között valahol elkapták a morális agyhártyagyulladást, és már nem hajlandók kifizetni a számlákat a beszállítóiknak, azok tanúsága szerint. Bár nincs szó óriási összegekről, úgy tűnik Dan Serbanra és Claudiu Danra átragadt Bene stílusa, elvárják a beszállítóktól, hogy azok kilincseljenek náluk az elmaradt, általuk ki nem fizetett pénzekért.

Add comment