Két hónapja közmunkáznak, és még nem biztos, hogy mindannyian megkapják a munkájukért járó fizetséget az oltóközpontokban dolgozók

Az egészségségügyi személyzet már két hónapja közmunkázik az oltási központokban, miután a kormány még egy vasat sem fizetett munkájukért. Mi több, az egszségügyi asszisztensek megtudták, hogy ahhoz, hogy munkájukat megfizessék, tulajdonképpen PFA-val kell rendelkezniük.

A kormány 2021/3-as sürgősségi rendelete értelmében “csak azok az orvosi asszisztensek köthetnek szolgáltatási szerződéseket, akik PFA-val rendelkeznek”.

Az orvosi asszisztensek országos szövetsége a felkérte az egészségügyi minisztériumot, tisztázza az oltási központokban szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet kifizetésének ügyét, a tárca válasza pedig a következőképpen hangzik: “a 2021/73/83-as közös miniszteri rendelet csatolmányába foglalt szolgáltatás jellegű munkára csak a PFA-val rendekező egészségügyi asszistensekkel köthető szerződés”.

A Ziar de Cluj megkereste ez ügyben Emil Buigát, az orvosi asszisztensek Kolozs megyei szervezetének elnökét, aki kifejtette, a személyzetnek nem kell aggódnia, mert meg fogják kapni a pénzt a munkájukért, a munkaszerződés típúsától függetlenül.

„Mindenki megkapja a pénzt, akit a polgármesteri hivatalok erre a munkára felkértek. Mindenkit ki lehet majd fizetni, mert egészségügyi szolgáltatást nyújtanak, és meg kell fizetni munkájukat. Nincs semmi gond, nem számít, hogy engedélyezett magánszemély, tars, vagy orvosi kabinet-csoporthoz tartozik. Jelenleg többségük PFA-val rendelkezik. De mindenkit kifizetnek, az a fontos, hogy legyen meg a szolgáltatási szerződés” – nyilatkozta Emil Buiga.

Az egészségügyi tárca bejelentette, hogy elkezdi kifizetni az oltási központokban tevékenykedő személyzetet, de csak azt követően, hogy az oltáskampány koordinátora közzétette, hogy a kampány kezdete óta még nem fizettek a személyzetnek.

Add comment