Júniusig kitolták a lakónegyedi bérelt parkolóhelyek kifizetésének határidejét. Erről Boc alkalmazottait is informálni kellene

Annak ellenére, hogy Boc polgármester a városháza tevékenységeinek digitalizálásával dicsekszik, egy nagyon fontos dolog kimaradt ebből a folyamatból. A lakónegyedekben vagy parkolóházakban parkolót bérlő kolozsváriak cask akkor tudják meghosszabbítani bérleti szerződésüket, ha személyesen elmennek a hivatalba. Ellenkező esetben elveszítik jogukat a parkolóhely fölött, a városháza azt más személynek utalja majd ki.

Tisztában lévén ezzel a dologgal, Boc felkérte a városi tanácsot, hogy hagyja jóvá a határidő júniusig való meghosszabbítását a parkolók bérleti díjának kifizetése esetében.

“Kolozsvár városi tanácsa a polgármesteri hivatal kérésére 2020. június 30-áig hosszabbította meg a lakónegyedekben és a parkolóházakban levő parkolók bérleti díja kifizetésének a határidejét. A tanács a 122-es tanácsi határozattal fogadta el ezt a március 16-án tartott rendkívüli ülésén” – mutatott rá a polgármesteri hivatal egyik közleménye.

Úgy tűnik azonban, hogy ez az információ nem jutott el a városháza alkalmazottaihoz is, ők továbbra is azt mondják a kolozsváriaknak, hogy be kell menniük a hivatalba a bérleti szerződés meghosszabbításáért, annak ellenére, hogy kijárási tilalom van.

Andrei Țigănaș egy ilyen helyzetet osztott meg Facebook-oldalán.

“Épp felhívott a polgármesteri hivatal egy alkalmazottja és közölte, hogy hiába próbálom meghosszabbítani a parkolóhelyem bérlését on-line, mert ez így nem működik. Személyesen  kell bemennem a hivatalba, hogy ezt megtegyem. Örvendek, hogy a helyi hatóságok komoly erőfeszítéseket tesznek a COVID-19 megfékezésére. Én továbbra is itthon maradok, és nyugodtan elveheti valaki a parkolóhelyemet, amit ilyen körülmények között nem fogok meghosszabbítani. Ha elveszítem a parkolóhelyet, még ki sem fogok menni a lakásból, hogy a kocsimat elvigyem onnan. Vigyék el daruval, ha akarják. Már n-nedik alkalommal veszek részt egy tipikusan román aberrációban, amelynek semi értelme nincs. Én elküldtem on-line minden iratot, amint azt az intézmény honlapján írta” – meséli Andrei Țigănaș.

Ezt követően a polgármesteri hivatal egy másik alkalmazottja, aki tudott arról, hogy a fizetési határidőt kitolták, felhívta és tájékoztatta, hogy június 30-áig be lehet nyújtani az iratokat.

Az országot riadalom alatt tartó járvány idején nem szabadna ilyen dolognak – félretájékoztatásnak – megtörténnie, főként nem a kolozsvári polgármesteri hivatal szintjén. Hatékonyabb kommunikációra volna szükség a városháza és az ügyfélfogadásnál dolgozó alkalmazottak között, mivel ők azok, akikkel a kolozsváriak első körben kontaktusba kerülnek.

Add comment