A hülyeség eredménye: A kolozsvári onkológiai intézet legalább 27 alkalmazottja és páciense fertőződött meg koronavírussal

Emlékeznek még, hogy a hónap elején a kolozsvári onkológiai intézet pácienseit ott hagyták zsúfolódni az intézet előtt a kiadandó vényekért? Nos, most itt van az eredménye: az intézet legalább 27 páciensét és alkalmazottját diagnosztizálták COVID-19-cel. A hét közepéig az intézmény 1500 személy esetében végezte el a tesztet, 27 esetben ez pozitívnak bizonyult. Egyiküknek sem voltak tünetei.

Mircea Abrudean Kolozs megyei prefektus kedden bejelentette, hogy elrendelték a teljes kórház fertőtlenítését, az intézet pedig folytatja tevékenységét.

„Az elvégzett 1500 teszt közül 27 lett pozitív: 21 páciensé és 6 egészségügyi alkalmazotté. Utóbbiak közül három asszistenső, egyikük ápoló, egyikük pszichológus és egyikük orvos. Mint a 27 személy tünetmentes. Az egészségügyi alkalmazottakat és azokat a betegeket, akik jelenleg nem állnak speciális onkológiai kezelés alatt, beutalták a kolozsvári járványkórházba, a többi pácienst meg az onkológiai intézet egyik részlegén szigetelték el. A kórház épületét fertőtlenítették, az intézet folytatja tevékenységét” – mondta Abrudean.

A prefektus hangsúlyozta, az onkológiai intézet úgy döntött, hogy ezentúl minden beutalandó pácienst tesztelnek koronavírusra, akkor is, ha tünetmentesek.

Hozzátette, tekintve, hogy az intézet pácienseinek többsége más megyékből van, a járványtani ankét több időt vesz igénybe.

Add comment