Hulladékmenedzsment a Jupiter utcában, az 5 csillagos Kolozsváron

Az 5 csillagos Kolozsvár Hajnal negyedében található Jupiter utcában a nagyon korszerű süllyesztett hulladéktároló konténerek mellett jól láthatóan és jól érezhetően itt vannak még a régi, harang alakú szelektív hulladéktárolók és a régi típusú háztartási szemetet befogadó konténerek is, színültig tömve, jelenleg a szezonális jellegnek megfelelően szalmazsákok tömkelegével.

A régi és az új, a civilzáltság és a neveletlenség jól ötvöződik ebben az utcában, akárcsak az egész városban, egyébként. A konténerek mellett az önkormányzat elhelyezett egy nap napelemet is, jeleként annak, hogy Kolozsvár okos város, viszont lakóinak egy része – akik a konténerek helyett a földre dobják a szemetet – nagyon nem az.

Süllyesztett modern konténerek azonban nincsenek az egész utcában. Csak itt-ott, hogy jól mutasson a felavatáskor készített fotókon, hogy el tudjuk mondani: milyen vagány Kolozsváron! Egyébként minden olyan, mint 20 évvel ezelőtt:

Egy meleg:

Egy hideg:

Annak ellenére, hogy a város minden lakónegyedében amúgy is nagyon kevés a parkolóhely, a Jupiter utcában a polgármesteri hivatal pont az út szélére, a parkolózónába helyezte el az egyik konténert: 

Ahová le tudsz parkolni egy autót, le tudsz parkolni egy konténert is. Miért ne? A városi propagandát úgysem a tömnbházak között kell végezni, hanem a központban – amely mellesleg, örök építőtelep.

Add comment