A Hója-erdő – a civilizálatlan kolozsváriak illegális szemétdombja

A Hója-erdőt már régóta szeméttelepnek használják azok a személyek, akikben még a tisztelet árnyéka sincs a természettel szemben. A kolozsváriak számtalan panaszt nyújtottak már be az illetékes hatóságokhoz, az elkövetőket azonban nagyon ritkán azonosítják.

Ez a helyzet a környezetőrség által legutóbb végzett ellenőrzéssel is. A felügyelők két helyen találtak odahordott hulladékot, a tetteseket azonban nem sikerült azonosítani.

“A Kolozs Megyei Környezetőrséghez érkezett panaszok nyomán a felügyelők ellenőrzést végeztek a helyszínen és két helyen fedeztek fel hulladék lerakatot a Hója-erdőben. Sajnálatos módon a tetteseket nem sikerült azonosítani. A törvény értelmében a hulladékkezelés költségei a hulladékot generáló személyeket terhelik, vagy pedig a terület tulajdonosát” – tájékoztat a környezetőrség.

Bármennyire is civilizáltnak tartják magukat a kolozsváriak, az egy év alatt felfedezett nem kevesebb, mint 700 illegális hulladéklerakat és 981 tonnányi szemét nem válik becsületükre. A kolozsvári polgármesteri hivatal két lerakatot is a lakosok rendelkezésére bocsátott, ahol a nagyméretű hulladékot ingyen átveszik tőlük.

Az egyik ilyen szelektív hulladékátvevő központ a Monostor negyedben található (Bucium utca végén, a buszvégállomás közelében), a másik pedig a Mărăști negyedben (a Téglás utcában).

Add comment