Hogy fognak kinézni tavasszal a Karolina téri teraszok?

A kolozsvári helyi tanács december 10-ei ülésének napirendjén van egy határozat, amely közbeszerzési ajánlatot hirdet a Karolina-téren (Piaţa Muzeului) és környékén található közterület bérlésére teraszok kialakítása érdekében.

A területeket 2023. november 14-éig lehet kibérelni hosszabbítási lehetőség nélkül. A minimális ár a bérlésre 47 lej/négyzetméter/hó (ez az érték 2019. októberére volt érvényes és az inflációs rátához fogják igazítani). 

A tenderfüzet néhány feltételt szab meg azoknak, akik ki fogják bérelni az illető teraszokat, amelyeknek, a polgármesteri hivatal dokumentuma szerint, egységes, minimalista stílusuk lesz.

Az asztalokat, székeket egyenesen a kövezetre kell helyezni, pódiumok nélkül, és záráskor össze kell szedni azokat. Tilos a teraszokon hűtőszekrényeket felállítani, illetve a teraszokat körbekeríteni, még virágcserepeket sem lehet felhasználni eme célra. Az asztalok és székek fából, fémből és szövetből kell legyenek, tilos a műanyag bútorzat használata. Az egyszínű védőernyőknek világos színűeknek kell lenniük (fehér, krémszínű), mindenféle reklám nélkül. A teraszokon nem lesz szabad zenét, vagy tv-műsorokat közvetíteni. A pultokat nem szabad közterületen felállítani.

A teraszokat a Karolina-tér északi oldalán képezik ki, a Karolina-oszlop körül szabad terület marad. A Klastrom (Vasile Goldiş) utcában egyetlen sor asztalt lehet felállítani, a Mátyás király (Matei Corvin) utcában szintén egy sort a nyugati front mellett.

A tenderfüzet értelmében a Karolina-téri teraszok 2023-ig csendes, nyugodt környezetet biztosítanak, zene és sportközvetítések nélkül, olyan stílusú bútorzattal, amely talál a környék történelmi légkörével. Majd elválik, mennyire fogják mindezt betartani a teraszokat kibérlő kereskedelmi egységek.

Add comment