Ha a Román Vasúttársaság nem építi meg a vasúti felüljárót a Törökvágásnál, az ismét kampányígéretté válik

A Törökvágásnál levő vasúti átjáró nagyban hozzájárul a forgalom akadályozásához egy olyan környéken, amely tölcsérként gyűjti össze azt a több ezer gépkocsit, amely Kisbács, az Iris-telep, a vasútállomás, a központ és a Grigorescu-negyed irányából közlekedik.

A Dónáth-utat a kerekdombi Tudor Vladimirescu utcával összekötő meredek Törökvágás utcát átszeli a vasút, az átjáró sorompóval van ellátva, amely előtt gépkocsi sorok állnak. Az utca meredeksége és keskenysége, egy-egy sáv mindkét irányban, rendkívül nagy mértékben járul hozzá a forgalmi dugól kialakulásához.

Egy vasúti felüljáró megszüntette volna a sorompós átkelés okozta forgalmi dugókat, és ha ehhez még az utcát is kiszélesítették volna, hatékonyan meg lehetett volna oldani ezt a problémát a környéken. Azonban, akárcsak a város többi részén, mielőtt még meg lehetett volna hozni bizonyos intézkedéseket a forgalom felhígitására, az út szélén felhúztak néhány toronyházat, amelyek súlyosbították a helyzetet. Azokban az években, amikor az önkormányzat ígérgette a vasúti felüljárót, a beruházok nagy csendben dolgoztak. Tömbházakat építettek.

Emil Boc kormányfőként is megígérte a vasúti felüljáró megépítését, 2008-ban. A polgármesteri hivatal pedig azt csinálta, amiben nagyon jó: elvégeztetett egy megvalósíthatósági tanulmányt 500.000 lejért, amelyet most átadott a Román Vasúttársaságnak ( CFR). A CFR egy nagyobb lélegzetű projekt keretében fogja megépíteni a felüljárót. A Kolozsvár – Nagyvárad vasúti szakasz korszerűsítése ezen kívül még 9 felüljáró, 34 híd, 4 alagút és 22 vasútállomás építését feltételezi.

Miközben Emil Boc áthárított a CFR-re egy, a kolozsvári közlekedés szempontjából életfontosságú projektet, addig Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere úgy tűnik, sokkal tisztábban van azzal, hogy a Kolozsvárt Nagyváraddal összekötő vasút villamosítása bizonytalan, vagy igen távoli:

„Annak ellenére, hogy 450 millió euró áll rendelkezésünkre, mai napig sem hagyták jóvá a megvalósíthatósági tanulmányt, bár már négy év telt el azóta (az európai finanszírozás kiutalása óta – szerk. megj.) és még három évünk van. Ha nem használjuk fel a pénzt, elveszítjük” – mondta Ilie Bolojan.

Döntésében bízva Emil Boc nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy végül nem a vasúttársaság fogja megvalósítani a projektet, rámutatva, a polgármesteri hivatal átveszi a törögvágási felüljáró projektjét, ha a CFR nem oldja meg azt.

Az önkormányzat egyelőre átütötte a labdát, megvalósíthatósági tanulmánnyal együtt, a CFR udvarába. Most lássuk, hogy a három év alatt, amennyi még a CFR rendelkezésére áll a vasúti szakasz korszerűsítésére, felépítik-e a mi felüljárónkat is. Ha nem építik fel, ismét visszahozzuk a labdát a polgármesteri hivatal udvarára, ahol még elpattintgatjuk még vagy két évig, és időközben a sofőrök állnak sorba a sorompó előtt. 

A clubferoviar.ro szerint Lucain Bode ügyvivő szállításügyi miniszter bejelentette, hogy az idén elkezdik a Kolozsvár – Nagyvárad – Biharpüspöki vasúti szakasz modernizálását.

„A projekt a kolozsvári vasútállomás korszerűsítését is magába foglalja. A peronokat 400 méter hosszúak és 6,55 m szélesek lesznek, mindegyik tolószék-feljáróval lesz ellátva.

A peronokat ledes világítótestekkel világítják meg, amelyeket 6 méter magaas oszlopokon helyeznek el.

Ami a sínpárokat illeti, hetet felszámolnak, kilencet rehabilitálnak. Az állomáson legtöbb 30 km/órás sebességgel haladhatnak át a szerelvények.

A CFR projektje magába foglalja a törökvágási vasúti felüljáró megépítését is. A felüljáró összesen 282,50 méter hosszú lesz. Az úttest szélessége 7,8 méter lesz, két, egyenként 1,5 méter széles járdával a két oldalán, az egész felüljáró 11,40 méter széles lesz, szélén erős oldalfalakat terveztek.  

Három év nagyon ambiciózus terminus a Kolozsvár – Nagyvárad – Biharpürpöki vasútvonal villamosítására és korszerűsítésére. A prokjekt értelmében felújítanák a Kolozsvár – Nagyvárad – Biharpüspöki vasútvonalat 166 km hosszan, villamosítanának 160 kilométert, illetve 88 kilométer hosszan megdupláznák a vonalat.

Add comment