Gyönyörű felvételek a kolozsvári tulipánokról, amelyek két hét múlva elszáradnak!

„A tavaly októberben elültetett tulipánhagymák rendkívül szép látnivalót nyújtottak nekünk ezen a tavaszon” – írta Emil Boc elöljáró május 9-ei Facebook-bejegyzésében, amelyhez 127 fotót is csatolt a virágokról.

Íme azonban, mit ír egy szakmai portál a tulipánok élettartamáról:

A hagymák februárban-márciusban kezdenek kicsírázni, és megjelennek az első levelek; a korai fajoknál megjelnik a bimbó is már. Áprilisban-májusban van a virágzás. „Sokan azonban nem tudják, hogy a hagyma teljesen ki van merülve, kiadta a lelkét, hogy szép virágot hajtson” – írja a plant-shop.ro. Májusban-júniusban a hagyma regenerálódik, a levelek pedig megsárgulnak és megszáradnak. „A hagymának ekkor még szüksége van a levelekre, mert azok fotószintézissel táplálják őt, szénhidrátok formájában elraktározzák benne a nap energiáját. Tehát, NE VÁGJÁK LE A LEVELEKET ADDIG, AMÍG NEM SÁRGULNAK MEG ÉS SZÁRADNAK EL TELJESEN!!!”  - írja a honlapon.

Ebből az következik, hogy az októbetben elültetett tulipánok gyönyörű látványában a kolozsváriak még legtöbb két hétig gyönyörködhetnek, azt követően pedihg már csak a halódó növényeket láthatják.

A tulipánok azonban megtették a dolgukat az idén – hiszen modellt álltak, hogy lefényképzehessék őket, majd kikerüljenek a Facebookra egy olyan szöveg kíséretében, amely ismét rávilágít arra, hogy milyen vagány Kolozsváron! A jó gazda, Emil Boc által vezetett Kolozsváron. Boc 7K likeot kapott bejegyzésére, és 1,5K megosztást.

A cél el van érve, mondhatjuk. A tulipánoknak hála ismét beszélnek Kolozsvárról, és Emil Boc ismét bekerült a kolozsváriak szívébe , akik mellesleg nem is örülhettek élőben a tulipánok látványának, tekintve, hogy karanténban voltak. A fontos azonban az, hogy tudjuk, ott vannak és kész, gyönyörködhetünk bennük a Facebookon.

Add comment