A gyalogosok és kerékpározók Kolozsvárja: igazi off-road élmény a biciklisávokon

Kolozsvár iránya – amint azt jó polgármesterünk, Emil Boc kijelölte – világos: a városnak a gyalogosok és bicikliksek városává kell válnia, az autókat otthon kell hagyni, a kolozsváriaknak ezen túl a tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral, rollerrel vagy gyalog kell járniuk.

 

A gond azonban az, hogy – pandémia lévén – a tömegközlekedési eszközök veszélyesek a megfertőződés szempontjából, a nagy távolságokon való gyaloglalás nem való mindenkinek, kerékpárút pedig nem minden részén van a városnak. Ahol meg van, szét van szabdalva és néhol használhatatlan is.

A Magyar (1989 december 21 sugárút) utca járdáján vezető, az Eötvös József (Constanța) és Postakert (Constanța) utca közötti szakaszon vezető bicikliösvény például igazi off-road élményt nyújt a kerékpározóknak.

Az ösvényen kisebb-nagyobb méretű kanálisfedők sorjáznak, az útburkolat egyenletne, a felfestés már kopott. Tehát, vagány nagyon Kolozsváron, főként ha otthon ülsz karanténban, és a polgármester Facebook-oldalán szemléled a várost! 

A Ziar de Cluj azonban bemutatja a valódi Kolozsvárt:

 

Mielőtt még tovább szőné a meséket a Kolozsvár jövőjét illetően, a polgármesteri hivatalnak előbb ki kellene építenie a megfelelő infrastruktúrát a mesék megvalósításához. Mielőtt arra biztatna, hogy pattanjunk kerékpárra, a polgármesternek előbb végig kellene gyalogolnia a városon, hogy megnézze, kampánymeséi valóban megvalósíthatók-e.

Add comment