Földcsuszamlás miatt elindulhat a lejtőn a Gorbó-völgy egyik tömbháza

Az már tudvalevő, hogy a Șulea közigazgatása alatt futószalagon kiadott építkezési engedélyek semmiféle urbanisztikai szabályt nem tartanak be, ám néha még veszélyt is jelentenek a tömbházban lakást vásárlók számára.

Ez a helyzet a Gorbó-völgyében felépített egyik tömbházzal is, amely a szomszédságábana található másik ingatlan építési munkálatai miatt lecsúszhat a domboldalon, amint azt a környéken lakók jelezték.

„Sehol máshol nem olyan, mint Szászfenesen! Vajon mire várnak a hatóságok? Talán arra, hogy az út vagy a tömbház tényleg elinduljon lefelé? Vagy meg kell halnia valakinek, hogy megkapják a vétkest…Senki nem tesz semmit?” – mondja a problémát jelző lakos.

 

Bogdan Pivariu polgármester már kiszállt a helyszínre, és felkérte a problémát előidéző ingatlanfejlesztőt, hogy csinálja újra a munkálatokat, hogy a csuszamlás veszélyét kiküszöböljék, illetve javítsa ki, ami javításra szorul.

„Ma a helyi rendőrség és a polgármesteri hivatal illetékes osztályainak képviselőivel kint jártam egy építkezésen, amellyel kapcsolatban feljelentés érkezett földcsuszamlás miatt. Ellenőrzést és helyzetfelmérést rendeltem el, szankciókat róttam ki a felelősöknek, és elrendeltem a helyzet kijavítását. Beszéltem a környéken lakókkal és az ingatlanfejlesztővel is, aki ígéretet tett, hogy a munkálatokat újracsinálja, hogy mindenféle veszélyt kiküszöböljön. Elrendeltem ugyanakkor, hogy az ingatlanfejlesztő javítsa ki az infrastuktúrában keletkezett károkat” – jelentette ki Bogdan Pivariu.

Add comment