Fel fogják függeszteni a vendéglők és klubok tevékenységét, melyek több bírság után sem tartják be a korlátozó intézkedéseket

A parlamentben vita alá kerül ezen a héten az a tervezet, amely lehetővé tenné, hogy két hétre megvonják a működési engedélyt azoktól a cégektől, amelyek nem tartják be az egészségügyi óvintézkedéseket, és emiatt három ízben megbírságolják őket – jelentette be Lucian Bode belügyminiszter.

Bode elmondta, kérni fogja a PNL vezetőségét, tegyen erre vonatko javaslatot a kormánykoalícióban.

”Kérni fogom a PNL vezetőségétől, hogy a legkomolyabban vesse fel a koalícióban, hogy parlamenti vita alá kerüljön ezen a héten a szankciókról szóló sürgősségin kormányrendeletet módosító jogszabálytervezet. Sajnos a bírságok nem elegendők. (…) Úgy kell módosítani az 55-ös törvényt, hogy egy, két, három kirótt szankció után az állami intézményeknek lehetőségükben álljon felfüggeszteni azon cégek működését, amelyek sorozatosan nem tartják be az egészségügyi óvintézkedéseket” – jelentette ki a belügyminiszter.

Cîţunak elege lett a bírsággal való riogatásokból, sürgősségi kormányrendelettel fenyeget

Florin Cîțu kormányfő bejelentette, hogy fel fogják függeszteni minden szórakozóhely és vendéglő tevékenységét, amely megszegi a pandémia miatt bevezetett intézkedéseket. A törvényhozók egyelőre nem nyújtottak be egy erre vonatkozó törvénymódosító javaslatot, de Cîțu azzal fenyeget, hogy sürgősségi kormányrendeletet ad ki, ha szükséges.

"Volt egy módosító javaslat, amit a parlamenti képviselők nem akarnak benyújtani; sürgősségi kormányrendeletet adunk ki ezen szórakozóhelyek tevékenységének felfüggesztésére” – jelentette ki Florin Cîțu.

 

Add comment