EXKLUZÍV Emberölési kísérlet miatt nemzetközileg körözött bűnözőt fogtak el Gyaluban. A férfi a Hells Angels bűnbanda tagja volt

A kolozsvári bűnügyi rendőrségnek egy füles nyomán sikerült elfognia egy rablás és emberölési kísérlet miatt nemzetközileg körözött román állampolgárt. A német hatóságok által keresett Maros megyei születésű Rus Ioan a Hells Angels nemzetközi bűnbanda tagja volt, és Szászfenesen rejtőzködött.

A férfi jelenleg a Kolozs megyei rendőr-főfelügyelőség őrizetében van, a bíróság elé küldik előzetes letartóztatásba való helyezési és kiadatási kéréssel.

A rendőrök Gyalu község területén azonosítitották a férfit, miután fülest kaptak arról, hogy az milyen kocsit vezet.

“Hétfőn 18 óra körül a Kolozs megyei bűnügyi rendőrök a Maros megyei kollégákkal együtt, azonosítottak egy férfit, akinek a nevére két európai elfogatási parancsot is kiadtak korábban.

A 37 éves Maros megyei származású férfit a német hatóságok köröztetik tavaly október óta, miután augusztusban elkövetett egy zsarolást, korábban pedig gyilkossági kísérletet Németország területén.

A férfi ügyét a kolozsvári ítélőtábla ügyészei veszik át.

A rendőrök plusz információkhoz jutottak a férfi ügyében a nemzetközi rendőrségi együttműködés SIRENE irodájától” – erősítette meg a Kolozs megyei főfelügyelőség.

FOTÓ: Archív

Add comment