Esnek a bérleti árak Kolozsváron! Már 300 euróért adnának ki egy 3 szobás felújítatlan lakást a Hașdeuban

A pandémia előtt a kolozsvári lakástulajdonosok egy része nyugodtan megengedte magának, hogy 3 rossz minőségű fotóval és egy fél mondattal meghirdesse a neten bérbe adandó lakását jó borsos áron, és még a lerobbant lakást is ki tudta adni. Volt rá kereslet. A potenciális bérlők ugyanis többen voltak, mint ahány kiadó lakás volt a városban, így a lakástulajdonosok nyugodtan csúfot űzhettek az emberekből, nem maradt nyakukon az ingatlan.

Most, bár a lakásbérlési piac igencsak összeomlott és a lakások üresen állnak, a kolozsvári ingatlantulajdonosok még mindig nem tanulták meg a pandémia nyújtotta leckét: azt, hogy minsőget kell nyújtaniuk ahhoz, hogy lakásukat decens áron kiadhassák.

„Bérbe adandó két 3 szobás lakás a Hasdeu utcában, közel a Platiniához” – írta ki egy tulajdonos a compariimobiliare internetes oldalra egy helyesírástól hemzsegő címszó alatt. A feltett 3 fotó is slendriánságról árulkodik. 

Az első fotón a fürdőszoba látható, benne a szerszámosládával, a biciklipumpával.

A második fotón - elmosódva egy ágyat látunk, amely börtönpriccsre emlékeztet, és egy “vintage” szekrényt.

 A hirdetés szerint a lakás teljesen bútorozott, “klasszikusan” felszerelt.

Az internetes oldal szerint, ahol a hirdetés megjelent, a Hașdeu környékén 7 eurót számolnak fel a bérbeadott lakások négyzetméterére. A meghirdetett 75 négyzetméterért a tulajdonos tehát körülbelül 500 eurót kérhetne. A pandémia előtt 700 eurót kért volna. Most azonban még “leengedett” áron is kiadatlanul maradhat a három szobás lakás, amely egyébként jól illene a több mint 30 éve letűnt Aranykorba.

 

Add comment