Emil Boc visszaél a hatalmával 16 évnyi uralkodása biztonságából. Daria Lupea törvényszéki bíró a kezére csap

Adina Daria Lupea, a kolozsvári táblabíróság bírája Facebook-bejegyzésben számolt be arról a hatalommal való visszaélésről, amelyet Emi Boc polgármester követett el 16 évnyi uralkodásának biztonságából:

 

„Szemelvény Emil Boc, régi-új polgármesterünk csodálatos tetteiből!

Magántulajdonomban van egy garázs, a kolozsvári Maros (Mureşului) utcában. A garázs ahhoz a lakáshoz tartozik, amelynek társtulajdonosa vagyok édesanyámmal és fiútestvéremmel együtt. A garázs szerepel a telekkönyvben. Évente adót fizetünk utána.

Felébredtünk a garázs lebontásra vonatkozó felszólítással, amely leszögezi, hogy ha mi nem tesszük meg, megteszi a polgármesteri hivatal, de a lebontási költséget - 4100 lejt – nekünk kell fizetnünk. Nem csak mi kaptunk felszólítást, hanem minden garázstulajdonos a környéken.

Boc úr, hallatszik? Kisajátításokat végeznek a környéken, csak mi nem tudunk erről? Hogyan bontsák le a saját nevemen, saját tulajdonomban levő garázst, amely szerepel a telekkönyvben, és amelyért 30 éve adót fizetek? És nemhogy kártérítést nem fizetnek, hanem még fenyegetőznek is, hogy a lebontási költségeket ránk ruházzák! 

Nem ismeri a magántulajdon alkotmányos fogalmát?

A bejegyzés publikus, kérem osszák!

#neoliberalismul
#mairaucapevremeacomunistilor”, írta Adina Daria Lupea törvényszéki bíró.

 

 

Emil Boc polgármester október 21-én, tisztségbe való beiktatásának napján bejelentette, hogy aláírta a lebontási felszólítást 182, a Tóköz (Tulcea, Maros, Nyárád, Szamosfalvi út) negyedben levő garázsra, illetve 616, a Monostori negyedben levő garázsra.

„Van 182 garázs a Tóköz lakónegyedben, 616 a Monostoron. A tulajdonosoknak 2021 márciusáig lesz idejük lebontani ezeket. Ez méltányos idő, megoldásokat tudnak találni. Aki nem bontatja le addig saját költségen, meg fogja tenni a polgármesteri hivatal, de a költségeket a tulajdonosok állják. Azok a garázstulajdonosok, akik nem bontják le maguk az építményt, nem lesznek jogosultak parkolóhelyre”.

Add comment