Emil Boc újra feláldozza a város közéletét az Untoldért

Egy hónappal a SRI-ivadék Buta kolozsvári zenefesztiválja előtt Emil Boc elküldte helyi rendőreit, hogy tegyenek cetliket azon kolozsváriak autójára, akik a Sétatér környékén parkolnak, értesítve ezáltal őket, hogy azok a parkolóhelyek az Untold-nak vannak lefoglalva.

Lefoglalva? Egy hónapra. Mennyi pénzért?

Mint szokásosan, Emil Boc csak arra törekszik, hogy a saját ügyeit, tartozásait elintézze, a kolozsváriak csak zavarják elvárásaikkal. Megtartják a fesztivált, habár a napi új koronavírus-esetszám már meghaladta a 600-at. Bár az egészségügyi minisztérium becslései szerint szeptember közepére napi 1500 új eset várható, Boc azt mondja, hogy a fesztiválon biztonságosabb, mint a vendéglőben.

A polgármesternek két rögeszméje van: a metro és az Untold. Hiába is mondják neki, hogy az egyik nem realisztikus, a másik veszélyes, ő köti az ebet a karóhoz, hogy ez a kettő legyen.

Ki fogja pénzelni majd azokat a vállalkozásokat, amelyek tönkre fognak menni, ha a fesztivál utáni koronavírus-helyzet miatt egy újabb lockdown következik a városban, csak azért, mert Boc “le akarja róni a tartozásait”?

Hogy is van azzal, hogy “minden élet számít”? Minden csak a politizálásról szól.

Add comment