Emil Boc újabb drágítást javasol a hulladékbegyűjtés szolgáltatására. A CMID megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A RADP-nek is meg kell élnie a kolozsváriak pénzéből, nem csak a Rosalnak és a Brantnernek

Amit a fenti képen látnak, az egy részlet abból a határozattervezetből, amit a városi tanácsülésen be fognak mutatni.

Jól el van rejtve egy semleges “xy-határozat módosítása” cím alatt, amelyben az Emil Boc polgármester által irányított szavazógépek szintén a hulladékgyűjtési díj emeléséről döntöttek anno a két házicég, a Rosal és a Brantner javára. Ezzel az újabb emeléssel a RADP is hozzájut a zsírosbödönhöz - amit a kolozsváriak zsebéből fizetnek-, hogy a polgármester párthavere, a luxusnyugdíjas Pantelică (aki a “Gyémánt körgyűrűt” , a világ összes körgyűrűjének legdrágábbikát építette) is igazolni tudja tevékenységét.

Röviden: 30%-kal emelt díjakat fognak jóváhagyni mind a hóeltakarításért - amelyet egyébként az elmúlt 16 évben soha nem végeztek el megfelelően -, mind a hulladékkezelésért, ami szintén minden kritikán aluli Kolozsváron. Közben az integrált hulladéktároló központ (CMID) megkapta a már nem is remélt környezetvédelmi engedélyt, így már ott is lehet hulladékot tárolni (a Nagyváradra, vagy máshová való szemétszállítás így már “végrehajthatatlan” lett), de drágábban, és a lakossággal fizettetik ezt meg.

Más szóval: tavaly 1 lejről 2 lejre nőtt a díj, mert nem volt működőképes a CMID, és az emelést a Bihar, illetve Beszterce-Naszód megyébe való szállítás pluszköltségeivel indokolták, most, amikor a CMID megkapta a környezetvédelmi engedélyt és a bukaresti bírák úgy döntöttek, hogy a kolozsvári RADP a központ egyedüli kezelője lehet, nincsenek már szállítási költségek, de a díj 2,6 lejre nő.

Meg kellene vizsgálni ugyanakkor a hóeltakarításra kiírt területek nagyságát is, illetve a szerződés meghosszabbításának körülményeit, mind a hóeltakarításra, mind a hulladékbegyűjtésre.

Add comment