Emil Boc nemrég eldicsekedett a nagyszerű és korszerűsített Sun Stranddal, amelyről azonban kiderült, hogy nem nyit idén

A múlt csütörtökön, amikor a rádióban arról kérdezték, hogy miért nem újítják fel és nyitják meg a már régóta elhanyagolt állapotban levő Városi Strandot, Emil Boc a privát szférát okolta. Hangsúlyozta azonban, hogy a polgármesteri hivatal birtokában van a Sun Strand, amelyet korszerűsítettek. Most kiderült azonban, hogy az idén a Sun Strand nem fog megnyitni. Boc polgármester tehát egy olyan nagyszerű, korszerűsített stranddal dicsekedett, amely van, és mégsincs; nem használható a kolozsváriak által.

„Miért nem hozzák helyre a Városi Strandot? Kénytelenek vagyunk más városokba menni strandolni!!! Nem kár, hogy más helyeken költjük el azt a pénzt???” – kérdezte egy kolozsvári lakos Emil Boc polgármestertől a rádió csütörtöki műsorában, amelyet a Facebookon is követni lehetett.

Emil Boc azt válaszolta, hogy a Városi Strand magánkézben van, nem tartozik a polgármesteri hivatalhoz, de:

„Nekünk ott van a Sun Strand, amit korszerűsítettünk, berendezzük és továbbra is fenntartjuk…nem tagadom, hogy ez kevés, de ha a magánszféra nem tudott egyezségre jutni például a Szamosfalvi fürdővel kapcsolatban sem…Mi pedig nagyon számítottunk arra, hogy a Szamosfalvi fürdőt felújítják és megnyitják, mert nagy hagyománya van a kolozsváriak körében, de ez nem történt meg!”

Hát, sajnos, nekünk nincs ott a Sun Strand.

„Idén a Sun Strand nem nyílik meg. Jelenleg nincsenek meg ehhez a szükséges feltételek. Kértünk állásfoglalást a DSP-től, és közölték, hogy nem nyithatjuk meg a strandot, ha nem teszünk eleget bizonyos feltételeknek. Az olimpiai medence működik, oda mehetnek azok, akik úszni szeretnének. Több variáns van a beruházásokra, meg kell beszéljük a városi tanáccsal is, hogy dönthetssünk az ügyben. Az idei év nehéz év volt a pandémia miatt, akárcsak a tavalyi, és minden ilyenfajta tevékenység kissé háttérbe szorult” – fejtette ki Doru Teodorescu, a kolozsvári RADP szóvivője hétfőn a Ziar de Clujnak.

Tehát a kolozsváriaknak sem városi strandjuk, sem szamosfalvi fürdőjük nincs, mert a magánszféra…, de Sun Strandjuk sincs, mert a polgármesteri hivatal…

Csak az az opciónk van, hogy más településekre menjünk strandolni.

 

Add comment