Egy Kolozs megyei községben a szociális segélyezettek háromnegyede inkább lemondott a pénzösszegről, csak ne dolgoztassák

A Kolozs megyei Szind községben a szociális segélyben részesülők háromnegyede bejelentette, hogy inkább lemond a pénzösszegről, mintsem dolgoznia kelljen.

Călin Fărgaciu, Szind polgármestere számolt be erről a helyzetről: „Ha jöttek is dolgozni, csak akkor jöttek, amikor nekik jól esett. Én meg azt mondtam, nem, ez így nem megy. Reggel 8-kor kezdünk, minden nap jösztök dolgozni. Egy hét után egy részük megtanulta a szabályt, a többi azt mondta, hogy nem fog mindenféle munkát végezni, így a segélyben részesülők száma csökkent: 50-ről az egynegyedére. Sokan azt mondták, “rabszolgák vagyunk, hogy dolgoznunk kell”. Civilizáltam beszéltem velük, de határozottan” – idézi a polgármestert a stirileprotv.ro.

Kolozson jelenleg 12 család részesül szociális segélyben.

Anca Marcu, Kolozs alpolgármestere elmondta: “Úgy gondolom, hogy hosszú távon, amennyiben ezeket a tevékenységeket folytatjuk és az embereket neveljük, meg tudjuk oldani például a köztisztaság kérdését”.

Kolozson a közösség érdekében havonta ledolgozott órák száma 19 és 44 óra között van. A polgármesteri hivatalban is egy 25 éves, 5 gyermekes fiatalasszony végzi a takarítást.

A szociális segély havi értéke 142 és 600 lej között mozog, attól függően, hogy hány személy van a családban.

Add comment