A Dózsa Györgyön folytatódik a kálvária. Boc: ELŐRE is elnézést kérünk a kolozsváriaktól...

Miután világossá vált, hogy a Dózsa György utca teljes felújításon fog átmenni, és valódi kálvária lett az autósoknak, így röviddel iskolakezdés előtt, Emil Boc, megbújva egy barátságos mikrofon mögött, előre is elnézést kér a kolozsváriaktól a kényelmetlenség miatt. Előre? De a bocsánatkérésének semmi értelme most, amikor az utca már egy nagy építőtelep.

De.

Természetesen, van egy „de”.

De a munkálatok végén a kolozsváriak rá sem fognak ismerni a város eme fontos artériájára, magyarázza az elöljáró. Hát igen, ez nagy megkönnyebbülés.

Amint azt Kolozsvár polgármestere nyomatékosította, a projektet koordináló Diferit kft. tapasztalattal rendelkező cég, amely bebizonyította már, hogy hamarabb is el tud készülni a munkálatokkal.

A Diferit cég tapasztalatáról részleteket találhatnak meg itt. Arról a cégről va szó, amely a polgármesteri hivatal által kezdeményezett összes munkálatban benne van. Érthetőbben, a városháza házi cégéről van szó, amely már sok éve bérletet kötött a közpénzekre.

„Előre is elnézést kérünk a kolozsváriaktól a kényelmetlenség miatt. De a munkálatok befejezése után nem fognak ráismerni a környékre. Gratulálok Ovidiu Cîmpeanunak a megszerzett alapokért. Természetesen nekünk sem tetszik, hogy most, a nyár végén kezdődnek meg a munkálatok, de ha nem kezdjük el, elveszítettük az európai alapokat.

Megkaptuk a jóváhagyást, hogy azonnal elkezdjük a munkálatokat. A projekt lefutási ideje 11 hónap, és ez minden érintett utcára vonatkozik.

Ismerve az építő képességeit, amely az N-hidat is épített, én úgy gondolom, de ismétlem, gondolom, hogy december elsején kész lesznek a munkálatok. A lefutási idő valójában 11 hónap. A prioritás a Dózsa György út, fokozott munkatempót kértünk.

Bonyolult azonban a helyzet, mert egy csapadékvíz-elvezető hálózatot is ki kell építeni.

A sávokat váltogatni fogjuk.

Azt akarjuk, hogy december elsején adják át a forgalomnak az egész úttestet. A járdák még munkálat alatt maradnak.

Ha ezt a munkálatot nem csináljuk meg most, a következő, tavaszi munkálatokat bonyolítottuk volna.

Én monitorizálni fogom a munkálatokat,  és remélem, hogy december elsején átadják” – nyilatkozta Emil Boc egy helyi rádióadónak egy szuszra.

Következésképpen, a munkálatok bonyolódni fognak a csapadékvíz-elvezető hálózat miatt, amely része a projektnek. A polgármester pedig úgy gondolja, hangsúlyozzuk, csak gondolja, hogy a Dózsa György utcát december elsején átadják a forgalomnak.

Kivéve a járdákat. Akárhogy is, a gyalogosok Kolozsváron már hozzászoktak, hogy a járdákon leparkolt autók között lavírozzanak.

Most azonban még járdájuk sem lesz.

Az elöljáró folytonos odafigyelése mellett a Diferit cég hamarabb el fog készülni a munkálatokkal, hogy ezt a projektet is sikerre vigye.

Sikerek és megvalósítások nélkül ugyanis december elseje már nem nemzeti nap.

Addig is, a közlekedés felváltva fog folyni egy-egy sávon, ahogy azt Emil Boc magyarázta.

Várjuk az iskolakezdést.

Csak akkor lesz majd látható ezen, az ősz küszöbén elkezdett munkálatok sikere.

Add comment