Cseke Attila: A fejlesztési és közigazgatása tárca nem használ többé pecsétet

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter hétfőn kiadott rendelete értelmében az általa vezetett tárca többé nem használ pecsétet, az okmányok hitelességét, jogerősségét a miniszter vagy az illetékes személy digitalis vagy hagyományos aláírása biztosítja.

A miniszteri rendelet kitér az ügyintéző jogi- vagy magánszemélyekre, akiktől szintén nem kér többé pecsétet a nyilatkozatokra, kérvényekre, szerződésekre, illetve bármilyen más, a minisztériumba benyújtott dokumentumra, tájékoztat a tárca közleménye.

A rendelkezés a minisztérium alárendeltségébe tartozó minden intézményre érvényes.

A közigazgatási törvénykönyv szerint 2020. január elsejétől csak az alkotmányban felsorolt állami intézmények által elfogadott jogszabályokra, így például a parlament által elfogadott törvényekre vagy a helyi önkormányzat által elfogadott tanácshatározatra kell pecsét is kerüljön.

„Január 25-étől a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériummal való kapcsolattartásban is csak ezekre az okmányokra kérhet pecsétet az intézmény. Minden másra, egy egyszerű kérvényre vagy egy szerződésre nem kérhet pecsétet a minisztériumban dolgozó közalkalmazott, és ha mégis megteszi, fegyelmi eljárás indulhat ellene a törvény előírása szerint” – mutatott rá a közlemény szerint Cseke Attila.

Add comment