A COVID-19 negyedik hullámát ugyanolyan kapkodva kezelik a romániai hatóságok, mint eddig: a fertőzötteknek fenntartott intenzív terápiás ágyak zöme már foglalt

A COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vasárnapi tájékoztatása értelmében országos szinten 1024 COVID-19-betegeknek fenntartott kórházi ágy van az intenzív osztályokon, és ezekből 849 foglalt.

„Szeptember 19-én országos szinten 1024, koronavírus-fertőzött betegeknek fenntartott kórházi ágy volt az intenzív terápiás osztályokon. Ezek közül 849 foglalt volt. Az intenzív osztályon kezelt páciensek közül 18 kiskorú” – közölte a CNCAV.

A fővárosban vasárnap összesen 184 ágy volt a kovidos betegeknek az intenzív terápián, és ezekből 133 volt foglalt – írta a Mediafax.

„Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a koronavírus-fertőzöttek számára szánt ágyak egy része olyan pácienseknek van fenntartva, akiknek valami alapbetegségük is van, vagy például a szülészeten fekszenek” – mondták a bizottság képviselői.

Hozzátették, hogy az elmúlt napokban az illetékes hatóságok folyamatos erőfeszítéseket tesznek további helyek, és a megnövelt számú ágyakhoz szükséges orvosi személyzet biztosítására az intenzív osztályokon.

Add comment