Cîţu Untoldot ígért Kolozsvárnak, ha a városban meglesz a nyájimmunitás, és szerinte meglesz

Cîţu kormányfő - hogy meghálálja Emil Boc támogatását a PNL elnöki tisztségére, akinek a maga során szintén van némi meghálálni valója a széréista-utód Butával, nem pedig a kolozsváriakkal szemben, de ugyanakkor szigorúnak mutatkozzék a járvány felszámolására irányuló küzdelemben – bejelentette: “Az első koncert Bukarestben less, a következő pedig Kolozsváron”.

Florin Cîțu rámutatott, hogy a nagyvárosokban magas az átoltottsági arány, és az első helyen Bukarest áll ezen a téren. Pont emiatt a kormányfő leszögezte, hogy az első koncert Bukarestben lesz, a következő pedig Kolozsváron.

”Van egy magyarázat arra, ami az oltások terén történik. Kolozsvár, Bukarest, Temesvár, Konstanca, tehát a nagyvárosok, ahol nagyobb a népsűrűség, állnak az élen az átoltottság tekintetében; itt el fogjuk érni a nyájimmunitást. Bukarestben a legmagasabb az átoltottság, nagyobb, mint Kolozsváron, épp ezért az első koncert Bukarestben lesz, a következő pedig Kolozsváron” – mondta Florin Cîțu a Radio Guerrilla műsorában.

Most, hogy Klaus elnök parancsba adta, a pandémia eltűnt. Egyik napról a másikra nincs már nyomás az intenzív osztályokon, a románok nem halnak meg tömegesen Covidban, a hatóságoknak nem kell már választania, hogy ki fog élni, ki hal meg, ki szórakozhat, ki nem.

Lesz Kolozsváron Szent Gépzene zarándoklat is, hogy az Untold kommunikációs igazgatója is kaphasson már valami fizetést.

Add comment