Boc a tervezőket hibáztatja a járda közepére ültetett fákért. A polgármester úr nem látta, hová ülteti az első fát? – FOTO és VIDEÓ

Miután a járda közepére beültetett fák híre bejárta az országot, Emil Boc polgármester beismerte, hogy hiba történt. A tervezőket hibáztatta és felháborodott az építészekre, akik hiába birtokolják az építészmérnöki pecsétet és cédulát. Mivel a baklövés olyan nagy volt, ma (szerda – szek. megj.) kiszedték a földből az elültetett fákat azzal az ígérettel, hogy újraültetik azokat a járda szélére. A fák újraültetéséhez azonban előbb még tárgyalni kell a telkek tulajdonosaival.

„Nagyon őszinte és egyenes leszek önökkel. A tervezők hibája volt. Figyelembe vettem az állampolgárok véleményét és elrendeltem a helyzet kijavítását. Meg tudom mutatni önöknek a tervezők által elkészített és közvitára bocsátott tervet, amely 2 méteres járdát írt elő, és a járdán fákat. Miután hallottam az emberek álláspontját, és láttam, hogyan néz ki mindez a valóságban, semmibe véve a tervezők döntését és elrendeltem, hogy a Bună Ziua úti járdák közepére ne ültessenek fákat, hanem majd a járda mellé. Elrendeltem, hogy ennek érdekében azonosítsák a telektulajdonosokat, és a beleegyezésükkel, vagy kisajátítási eljárással, de kezdjük el az eljárást, hogy még egy métert vegyünk el a telkekből, hogy a fákat a járda mellé ültessük. Hibázni emberi dolog, de úgy gondolom, hogy az emberek észrevételei nagyon helyénvalóak” – nyilatkozta Boc szerdán.

Hangsúlyozta, a terven a város legjobb építészmérnökei dolgoztak, ezért nem gondolt rá, hogy minden részletet ellenőrizzen. 

Amikor feltették neki a kérdést, hogy nem találta furcsának, amikor saját kezűleg egy fát ültetett a járda közepére, Boc azt válaszolta, hogy azt hitte, van még mellette egy nagyobb terület is.

„Én egyetlen fát ültettem, elindítottam a faültetési akciót, utána távoztam, nem maradtam ott, hogy tanúja legyek az egésznek. Kis csapdába keveredtem. Beismerem” – mondta Boc.

Mindent összevetve, a polgármester azt sugallta, hogy a tervezők a hibásak, akik a tervet elkészítették, és senki más.

„Miért tettek oda fákat? A tervezőnek elő kellett volna állnia: polgármester úr, városi tanács én nem hagyom jóvá, hogy ide fák kerüljenek. Miért van építészi cédulád, ha nem tartod magad a szakmádhoz? Nagyon sok építészmérnök volt már Kolozsváron, akik mindenféle tervekre rányomták a pecsétjüket, amelyeket nem a polgármester készített. Az ő felelősségük hol van? Ez itt egy nagyon világos bizonyíték” – mondta Boc.

Add comment