Boc a Kajántó-völgyi út korszerűsítéséről: “Dolgozunk ezen a projekten”

Emil Boc polgármester nem adott világos választ arra, hogy mikor korszerűsítik a jelenleg nagyon rossz állapotban levő Kajántó-völgyi (Valea Chintăului) utat. A Kolozs Megyei Tanács nemrég átadta a kolozsvári önkormányzatnak ezt az utat, amelyet először telekkönyvezni kell, hogy később javítani is lehessen. Azelőtt azonban a közművesítést végző vállalatoknak is el kell végezniük saját munkálataikat. 

Az egyik helyi rádió csütörtöki műsorában Boc azt mondta, hogy az útjavítási munkálatok elkezdése a közművesítést végző vállalatoktól függ.

„Dolgozunk ezen a projekten, de ugye magától értetődik, hogy függünk a közművesítést végző vállalatoktól: a Szamos Vízügyi Vállalattól, az Electricától, a földalatti kábeleket lefektető vállalattól. Össze kell hangolnunk ezekkel a projektet, a munkálatokat. Ez az egyik projekt, amit meg akarunk valósítani. A városközponti utcák,- például a Fürdő (Cardinal Iuliu Hossu), Bem (George Coșbuc), Patak (Sindicatelor), Vasile Alecsandri - felújítási munkálatainál is négy párhuzamos munkálat folyik. Jönnek a csatornázási vállalat munkásai és kicserélik a csöveket, majd jönnek az Electrica munkásai és behelyezik a kábeleket a föld alá, majd jönnek a munkások az optikai kábelekkel, a földgáz-vállalat munkásai vezetéket cserélni, és végül jövünk mi az aszfaltozással, a járdaépítéssel, faültetéssel, a wi-fi zónák kialakításával” – magyarázta Boc.

A Kajántó-völgyi út korszerűsítésének kérdése már legalább nyolc éves. A lakók már több kérést, petíciót, panaszt nyújtottak be a polgármesteri hivatalhoz az utóbbi években, azonban eddig nem lehetett megvalósítani az út korszerűsítését, mivel az nem tartozott a város belterületéhez.

Add comment