Boc figyelmeztette Drulă minisztert: “Reméljük, hogy ez a kormány nem fordít hátat Kolozsvárnak”

A kolozsvári lakosság és az önkormányzat is a város körgyűrűjének a megépítésétől reméli az egyre súlyosabb közlekedési gondok megoldását. Kolozsváron évről évre nő a gépkocsik száma, a város közúti infrastruktúrája pedig már régóta nem tud megbírkózni ezzel a helyzettel.

Emil Boc polgármester szerint a projekt megvalósitásának felelőssége teljes egészében az USR PLUS-os Cătălin Drulă által vezetett szállítási minisztériumot terheli. Az elöljáró kijelentette, “bízik benne”, hogy a szállításügyi tárca foglalkozni fog a projekttel, azonban kijelentése inkább fenyegetés árnyalatú volt.

„A szállításügyi tárca biztosított minket afelől, hogy ez a projekt szerepelni fog a szállítási szektoriális operatív programban. Mi megtesszük kötelességünket. Októberben meglesz a környezetvédelmi engedély, a dosszié utolsó eleme; ezt követően a szállítási tárcának kötelessége felsőbb szintre vinni a projektet. Reméljük, hogy ez a kormány nem fordít hátat Kolozsvárnak, és itt most a szállítási tárcára gondolok, mert a tárca kötelessége lebonyolítani a nagy lélegzetű projekteket a helyi közösségek részére. Bízom abban, hogy a szállítási tárca nem fordul el a nagy romániai közösségek problémáitól” – jelentette ki Boc.

A liberálisok egyre elégedetlenebbeknek tűnnek az USR PLUS-szal kötött szövetséggel szemben, és ez Florin Cîțu kormányfő és Ludovic Orban PNL-elnök közelmúltban tett nyilatkozataiból is kisejlik. Kijelentéseivel Boc csatlakozik a párt vezetői által megadott irányhoz. Helyi szinten egyébként nem is lépett szövetségre a PNL és az USR PLUS, és Boc elégedetlen volt azzal is, ahogyan a tárcákat elosztották a koalícióban, főként a szállítási tárcát sajnálta az alakulattól.  

Add comment