Boc figyelmeztet: Az ószer csak a beoltottak vagy a negatív teszteredményt felmutatók számára nyílik meg

Emil Boc polgármester egy egyáltalán nem jó hírt közölt a kolozsváriakkal. Azt állítja ugyanis, hogy a beharangozás szerint június elsején újranyitó ószerre csak a beoltottak, vagy a negatív koronavírustesztet felmutatók léphetnek majd be.

„Valószínűleg minden széleskörű részvétellel zajló tevékenység ehhez a feltételhez lesz kötve. Csak ilyen körülmények között lehetnek tömeges rendezvények addig, amíg az átoltottságot el nem érjük. A lazítások első stádiumában valószínűleg a következő négy demokratikus alternatíva valamelyike lesz szükséges: oltás, nagatív PCR-teszt, teszt, amely bizonyítja, hogy átestél a betegségen, vagy gyors antigen teszt. Most csak az nem tudja beoltatni magát, aki nem akarja” – jelentette ki Emil Boc.

A polgármester egyébként úgy véli, hogy bármiféle eseményt – legyen szó akár koncertekről, fesztiválokról, esküvőkről vagy keresztelőkről – csak ilyen feltételek mellett lehet megtartani: ha a résztvevők be vannak oltva, vagy tesztelik őket koronavírusra, és az eredmény negatív.

„Úgy gondolom, hogy a gazdaság nagyon sok ágazatában, de a színházakban, a mozikban, vendéglőkben, esküvőkön, keresztelőkön, fesztiválokon is meglesz ez a követelmény. Úgy vélem, Románia is követi ezen a téren Európa többi részét. A részvételt a következő feltételek egyikéhez kötik: oltás, PCR-teszt azok számára, akik nem akarják beoltatni magukat, igazolás arról, hogy átestél a betegségen és vannak antitestjeid, vagy egy antigén gyorsteszt a helyszínen. Keresik a megoldásokat arra, hogy a PCR-teszteket is elérhetőbb áron lehessen elvégezni. Amint a helyzetet látom, júniustól kezdődően az oltási útlevéllel az Európai Unió bármely országában utazgatni lehet majd” – mondta még Emil Boc elöljáró. 

Add comment