Boc feltétlenül Untoldot akar az idén, oltakozásra buzdítja a fesztiváljárókat

Emil Boc kolozsvári polgármester felszólítást intézett a „fesztiváljárókhoz”, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen annak érdekében, hogy idén nyáron meg lehessen szervezni a pandémia miatt 2020-ban elmaradt nagy zenei eseményeket. Boc azt követően üzente ezt, hogy Florin Cîțu kormányfő pénteken Kolozsvárra látogatott, és a fesztiválszervezőkkel is találkozott.

„Mind a kormányfő, mind az én üzenetem egyszerű: kedves fesztiváljárók, arra kérünk titeket, hogy oltassátok be magatokat. Az immunizálás jelenti az útlevelet a fesztiválokra, és siker esetén nagyon nagy az esélye annak, hogy augusztusban-szeptemberben már fesztiválokat tudunk szervezni Kolozsváron és az egész országban. De minden az átoltottságtól szintjétől fog függeni” – nyilatkozta Emil Boc a Digi24-nek.

A  stiripesurse.ro portál szerint a kolozsvári elöljáró azt is hangsúlyozta, hogy az immunizálás nem csupán a fesztiválok újraindítása szempontjából fontos, hanem azért is, hogy az egészségügyi rendszert és a gazdaságot támogassuk.

„Nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk szervezni ezeket a fesztiválokat, de ennek érdekében nekünk is tennünk kell valamit: be kell oltatnunk magunkat. Én megtettem: megkaptam mindkét dózis AstraZenecát, amikor rám került a sor. Mindenkinek javasolom, aki támogatni szeretné a gazdaságot, a munkahelyek megtartását, a közegészségügyet, hogy oltass be magát az általa választott vakcinával. Ez azonban nem kötelező” – mondta Boc.

Ami a kormányfőnek a fesztiválszervezőkkel – például Untold, Electric Castle szervezőivel – való megbeszélését illeti, Emil Boc hangsúlyozta, hogy “elviekben abban egyeztek meg, hogy mindannyian támogatják az oltási kampányt. A kormány erre kijelölt munkacsoportja a szakértői csoportokkal együtt kidolgozza a fesztiválok megszervezésének körülményeit és szabályait, hogy amint az átoltottsági szint megengedi, közzé lehessen tenni azokat”.

”Ha az átoltottsági arány magas lesz, nagy számú résztvevővel szervezhetünk majd fesztiválokat, ha kisebb, akkor a résztvevők száma is alacsonyabb kell hogy legyen” – tette hozzá Emil Boc.

Add comment