Boc: “Az életminőségen látszik, amit már közel 20 éve csinálunk Kolozsváron”

Kolozsvár a legjobb életminőséget ajánlja. Emil Boc polgármester szerint a csaknem 20 éve folytatott önkormányzati fejlesztési politikáknak látványos eredményei vannak. Említést tett ugyanakkor a helyi közigazgatási hatóságok által előírt rendkívül szigorú követelményekről: “Hajthatatlanok vagyunk”, mondta. 

„Ha már 20 éve ezt csinálod, egy adott pillanatban látszik az eredmény.

Amit mi már közel 20 éve csinálunk Kolozsváron, kezd gyümölcsözni, érezni lehet az életminőségben; azért, mert közel 20 éve ugyanazt a politikát követtük” – jelentette ki Emil Boc egy helyi rádióadóban.

„A közlekedés, Természetesen a közlekedés is a nagyvárosok problémái közé tartozik, nem csak Kolozsvárra jellemző” – magyarázta még Emil Boc.

Egy olyan, teljes fejlődésben lévő város, mint Kolozsvár sajátos problémáira utalva a polgármester emlékeztetett a helyi hatóságok által az életminőség tekintetében alkalmazott kritériumokra és követelményekre, mint például a Ghimeșului utcai szociális lakások - 12 lakás - esetében, ahol a munkálatok május elején fejeződtek be, a lakásokat pedig a helyi tanács 2021 októberi ülése után osztják ki.

„Szeretném, ha tudnák, hogy hajthatatlanok vagyunk a standardok betartása terén” – fűzte hozzá.

Egy másik ilyen projekt a Hașdeu utcai parkolóház, amely esetében tavaly decemberben a munkálatok “96%-ban készen voltak”, és a parkolókat szintán az októberi helyi tanácsi ülése után osztják ki. A polgármester szerint a helyi hatóságok ebben az esetben is szigorúan betartatták a standardokat.

 

Add comment