Beomlott a nagysebesi híd a Sebes-Körösön, miközben a szerkezet megerősítésén dolgoztak

A Nagysebes (Valea Drăganului) települést Kissebes (Poieni) községgel összekötő, a Sebes-Körösön átívelő híd hétfőn összeomlott; a települést a világtól való elszigetelődés fenyegeti. A híd egyik tartóoszlopa omlott össze, pont a híd megerősítési – és nem  megfelelően végzett - munkálatai alatt.   

„A híd épp javítás alatt állt, a szerkezetét megerősítő munkálatok részét képezték az Erdélyi-szigethegység útjai elnevezésű programnak. A hidat nagyon megrongálták a legutóbbi áradások, fennállt az összeomlás veszélye. Sajnálatos módon a híd pont a szerkezetét megerősítő munkálatok közben mondta fel a szolgálatot. Jelenleg nem lehet közlekedni rajta. A két település – Nagysebes és Kissebes – között jelenleg egy alternatív úton lehet közlekedni, amely azonban csupán egy sávos. Felvettük a kapcsolatot a Kolozs megyei RADP-vel, amely egy ideiglenes, csövekből kialakított híd felépítését javasolta a régi híd rehabilitásáig”  - nyilatkozta a lapnak Gheorghe Boca, Kissebes község polgármestere.

Nagysebes 2008-ban helyi referendumot írt ki annak érdekében, hogy közigazgatásilag leváljon Kissebes községről, azonban a lakosok akkor úgy döntöttek, hogy a település maradjon a régi státusában.

Add comment