Beleesett egy autó a városháza által Kolozsvár központjában ásott csapdába

Autós csapdákat állított fel a polgármesteri hivatal a felújítás alatt levő Híd (Regele Ferdinand – Ferdinánd király) utcán. Az utcára aszfaltréteget öntött úgy, hogy az úttest és a járda, illetve a mellékutcák torkolata között mély és széles sáncokat hagyott.

A minap este bele is esett eme csapdába a Timár (Andrei Şaguna) utcáról a Híd utcára kitérni akaró autós. A Timár utca ellenkező oldali bejáratánál nem jelezték, hogy tilos a forgalom, csak egy „Behajtai tilos, Kivéve lakók” tábla áll, de az itt élők eddig nyugodtan tudtak közlekedni az utcácskán, amelyről jobbra fordulva fel lehet hajtani a Ferdinánd király utcára.

A polgármesteri hivatal szakijai, akik leaszfaltozták a Ferdinánd király utcát, csapdát hagytak maguk után az autósoknak. Ebbe bele is esett egy gépkocsi:

A sofőr nem is tudta volna elkerülni a balesetet, amelyben kocsija elejének az alja tönkrement, tekintve, hogy a kormány mögött ülve nem láthatta, milyen mély a polgármesteri hivatal vakondjain által ásott gödör. Kinek fut át az agyán, az 5 csillagos Kolozsvár belvárosában hajtva, hogy hirtelen csapda jelenik meg a kerekei alatt?

Amint azt a lenti videófelvételen látják, a járókelők hiába próbálkoztak erőlködve, hogy a kocsit kiemeljék a gödörből. A csapda nem engedte áldozatát, végül is szakemberek ásták:

A Timár utca elején másnap reggel sem jelent meg semmiféle figyelmeztető jel az utca másik végén leselkedő veszélyt illetően. A sánc tehát várta következő áldozatait:

A kolozsvári polgármesteri hivatal és alkalmazottainak hozzá nem értése sokba kerül a kolozsváriaknak, akiknek nem mindig sikerül idejében kikerülniük a csapdákat a városban, amely már húsz éve egy óriási építőtelep.

Emil Boc polgármester személyesen monitorizálja a csapda-építőtelepet a Ferdinánd király utcán

Amint azt Kolozsvár polgármestere korábban nyomatékosította, a projektet koordináló Diferit kft. „tapasztalattal rendelkező cég”.  

Arról a cégről van szó, amely a polgármesteri hivatal által kezdeményezett összes munkálatban benne van. Érthetőbben, a városháza házi cégéről van szó, amely már sok éve bérletet kötött a közpénzekre.

„Ismerve az építő képességeit, amely az N-hidat is épített, én úgy gondolom, de ismétlem, gondolom, hogy december elsején kész lesznek a munkálatok. A lefutási idő valójában 11 hónap. A prioritás a Ferdinánd király út, fokozott munkatempót kértünk.

Bonyolult azonban a helyzet, mert egy csapadékvíz-elvezető hálózatot is ki kell építeni.

A sávokat váltogatni fogjuk.

Azt akarjuk, hogy december elsején adják át a forgalomnak az egész úttestet. A járdák még munkálat alatt maradnak.

Ha ezt a munkálatot nem csináljuk meg most, a következő, tavaszi munkálatokat bonyolítottuk volna.

Én monitorizálni fogom a munkálatokat,  és remélem, hogy december elsején átadják” – nyilatkozta Emil Boc egy helyi rádióadónak augusztus végén. 

Emil Boc elöljáró, mint szokásosan, betartotta szavát, és monitorizálta a Ferdinánd király utcán zajló munkálatokat:

Add comment