Befogják és eladják a Szászfenesen szabadon kóborló lovakat

A szászfenesi önkormányzat keresi a törvényes lehetőséget arra, hogy a község területén szabadon kóborló lovakat befogják, majd közbeszerzési eljárással eladják, jelentette ki Bogdan Pivariu elöljáró.

”Meg kell találnunk a törvényes keretet arra, hogy be tudjuk fogni a kóborló lovakat, és el tudjuk adni őket liciten. A legközelebbi tanácsülésen határozattervezetet terjesztek elő a helyzet megoldása érdekében” – mondta Pivariu. “Ezeknek a lovaknak van gazdájuk, és meg kell büntetni azokat, akik szabadon hagyják őket. Valószínűleg megoldódik a helyzet; ha elvesszük tőlük a lovakat, és eladjuk” – tette hozzá.

A szászfenesiek már számtalan panaszt nyújtottak be a község területén, sőt, a nagyon forgalmas országúton kóborló lovak miatt, amelyek akadályozzák a közlekedést, vagy megkarcolják a kocsikat a parkolókban, kárt tesznek a háztömbök közötti zöldövezetekben. Ez idáig a polgármesteri hivatal nem talált megoldást arra, hogy rávegye a tulajdonosokat, ne hagyják szabadon mászkálni lovaikat a közterületen.

Add comment