A BBTE megnyitotta a Haţieganu parkot, a botanikus kertet és a kantinjait

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem kedden ismét kinyitotta a közönség számára a Iuliu Haţieganu egyetemi parkot, illetve az Alexandru Borza Botanikus Kertet, hétfőn pedig újranyitottak az egyetem kantinjai is a szükséges óvintézkedések betartása mellett.

A kedden, május 19-én újranyitó Iuliu Haţieganu sportparkba és a botanikus kertbe azonban legtöbb 100, illetve 250 személy tartózkodhat egyszerre, legtöbb hármas csoportokat alkotva. Szükséges ugyanakkor a személyes távolságtartás, a védőmaszkok viselése és a kapunál a testhőmérsékletét is lemérik a belépőknek.

A Haţieganu sportparkba csak a Pandurilor 7 szám alatt levő, sorompóval ellátott kapunál lehet bemenni, és egyelőre csak az egyéni sporttevékenységekre van lehetőség, a csapatjátékoknak kialakított pályák továbbra is zárva maradnak.

A park beltéri termei, csakúgy, mint a botanikus kert zárt térben levő gyűjteményei az elkövetkező időszakban sem lesznek látogathatók.

Az egyetem ugyanakkor már hétfőn megnyitotta kantinjait, de csak elvitelre főznek.

„A Iuliu Haţieganu park és a botanikus kert megnyitásával a BBTE, küldetéséhez híven, megpróbál hozzájárulni a kolozsvári közösség jólétéhez. Számunkra fontos, hogy hozzájáruljunk a kolozsváriak fizikai és pszichikai jólétéhez” – mondta Daniel David, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem egyetem rektora.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem folyamatosan a kolozsvári közösség tagjai mellett állt és támogatta őket. Az egyetem számára fontos a közösség megfelelő és folyamatos tájékoztatása, az intézmény honlapján (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/)  korrekt tájékoztatást lehet találni a koronavírus-járványt, illetve a járvány terjedését megakadályozó intézkedéseket illetően.

Add comment