A BBTE, az orvosi és a képzőművészeti egyetem diákjai ingyen utaznak a CTP járatain

A kolozsvári tömegközlekedési vállalat (CTP) bejelentette, hogy az egyetemisták jelentkezhetnek a bérletirodáknál, hogy feltöltsék ingyenes, vagy kedvezményes árú utazási bérleteiket.

A nappali tagozatra, költségtámogatott helyekre járó diákok akár ingyenesen is utazhatnak a CTP járatain, azonban csak a BBTE, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem vállalta, hogy megtéríti a bérlet árának 50%-át, ugyanis a polgármesteri hivatal csak a költség felét állja.

„A környezetkímélő közlekedés és szállítás bátorítása érdekében Kolozsvár polgármesteri hivatala megtéríti az utazási bérlet árának 50%-át a nappali tagozatra, költségtámogatott helyekre járó, 26 éven aluli egyetemisták számára. Az 50%-os különbözetet az egyetemek állják. A Műszaki Egyetem, a Zeneakadémia és az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem azonban nem írta alá a diákjaiknak ingyenes utazást biztosító egyezményt” – áll a CTP közleményében.   

Az utazási bérlet a CTP minden kolozsvári járatára érvényes, és havi 120 utazást biztosít, egy utazás maximális időtartama pedig 60 perc, amely alatt többször is járművet lehet váltani.

Add comment