Az Untold fesztivál egyik résztvevője azzal vádol egy kolozsvári csendőrt, hogy megverte őt

Megverte vasárnap reggel egy csendőr, állítja Răzvan Udrea, a kolozsvári informatikai egyetem 24 éves hallgatója. Mindez az UNTOLD fesztiválon történt, miközben a fiatalember több barátjával együtt egy SMURD-sátor felé tartott, ahol egyik barátnőjük orvosi segélyben részesült.

Az evz.ro portál szerint egy adott pillanatban két csendőr lépett oda Răzvan Udreához és barátjához, és elkezdtek nagyon csúnyán beszélni velük: “Mi a f… csináltok itt” – mondta egyikük. Udrea így reagált: “Ön a román állam egyenruháját viseli, miért beszél ilyen csúnyán?”

A továbbiakról Răzvan édesapja, Cristian Udrea volt katonai tűzoltó számolt be, aki elmesélte, hogy a két csendőr lerohanta a fiát és erőszakkal a csendőrségi kocsihoz vonszolták, hogy igazoltassák.

„Megbilincselték a fiamat, betuszkolták a csendőrség kocsijába, ahol az egyik csendőr, aki utána ment, elkezdte ütlegelni. Az egész teste tele van kék foltokkal. El fogunk menni a kolozsvári igazságügyi orvostani intézethez (IML), hogy jogi orvosi igazolást kérjünk, azután pedig feljelentést teszünk a rendőrségen” – jelentette ki Cristian Udrea.

A „kezelés” égén a csendőrök még egy 620 lejes bírságot is kiróttak Răzvan Udreara az igazoltatás megtagadása miatt.

Cristian Udrea elmesélte még, hogy az incidenst regisztrálták a fesztivál biztonsági kamerái. Sőt, egy szemtanú is van, egy katonai tűzoltó, Cristian Udrea volt kollégája.

„Volt kollégám azonban kijelentette, nem mondhatja el, amit látott, mert fél, hogy elveszíti munkahelyét. A vasárnapi nap folyamán visszamentem az Untold fesztivál helyszínére és sikerült beszélnem azzal a csendőrrel, aki a 620 lejes bírságot kirótta. Azt mondta nekem, hogy miért vagyok mérges, hiszen kollégája csak kicsit megrázta a fiamat” – mesélte Udrea.

A kolozsvári mobil csendőrbrigád – amelynek a verekedős csendőr is tagja - hivatalos képviselői nem kívánták kommentálni az esetet. Ramona Pop szóvivő ennyit mondott: „elemezzük és ellenőrizzük a dolgot”.

Add comment