Az U vezetősége a „koronaválságra” keni a felelősséget. Boc nem törődik az egésszel

A WeSport.ro részletes beszámolót közölt a kolozsvári U jelenlegi helyzetéről, beleértve a pénzügyi gondokat is, amellyel a sportklub küzd. A kolozsvári önkormányzat még nem utalta a klubnak a 3 millió lejt, a játékosok fizetését pedig júniusig csökkentették. Ne gondolják azonban, hogy olyan nagy fizetésekről van szó, a legnagyobb szerződés 3500 eurós, mutat még rá a portál.

Az UTA lázadozik, mert menet közben változnak a játékszabályok, a Rapid visszaszól, a Petrolul örvend a kapott esélynek. De mit szól az U? Semmit! Csak a csend jön Kolozsvárról. Ugyanott, ahol a klub küzd az elsőbbségéért, reménykedve. Az U 101 éves, de nincs sok oka az örömre. Úgy látszik, ez a sorsa: alig gyúgyul be egyik sebe, elkezd vérezni a másik. A csapat nem léphet még be az A ligába, újra kell kezdenie mindent. Az idény elején tanúsított katasztrófális menedzsment miatt a klub ismét egy elvesztegetett évet tudhat magáénak. Egyesek szerint a projekt megbukott, azonban a csapathoz érkező és távozó portugáloknak semmi közük a stratégiához, csak a balkán fondorlatossághoz. 

Az elmúlt napok nagy felhajtásában egyetlen elégtétel van: a szövetség megszakította az U szenvedését. A szebeni meccs után minden rosszul, vagy nagyon rosszul ment a Piros sapkásoknak. Bár esélyes lett volna a feljebbjutásra, nem tudott helyezést nyerni a 6 csapatos versenyben. Az idény lezárásáról szóló döntés a 14. helyen találta a csapatot, és ha nem fújták volna le az idényt, nem lett volna messze a csoportból való kiesés sem.  A hajó még mindig süllyedőben van, bár áthajítottak már a fedélzetén több vezetőt, egy csapat portugált és néhány futballjátékost.  

Pénzügyi aggodalmak

Ez az elemzés pillanata, kritikus pillanat. A partnerek megszakították a finanszírozásokat, amikor a szükségállapot elkezdődött,  most pedig újraszámolják a büdzséiket és új prioritásokat állítanak fel. A kolozsvári önkormányzat még enm utalta át a klubnak a 3 millió lejt, a játékosok fizetését júniusig csökkentették. Ne gondolják azonban, hogy olyan nagy fizetésekről van szó, a legnagyobb szerződés 3500 eurós. Egy második ligás klubnak idényenként 25.000 eurós bevétele van a közvetítési jogokból, tehát nem tudja a büdzséjét felépíteni a televíziók által folyósított összegekből. A klub csupán az Akadémia támogatására évi 950.000 lejt költ. A szurkolók politikai érdekeket látnak annak hátterében, hogy a klubot nem veheti át egy erős beruházó. Az első szereplő, akire most gondolnak, a Transilvania Bank, óvakodik jobban belemenni a dolgokba, és egyetlen kolozsvári üzletember sem mutatott szándékot az U megvásárlására, hogy egy versenyképes csapatot faragjon belőle. Így egy nyerő stratégiát kell kidolgozni a nem túl bőséges erőforrásokra támaszkodva.

Add comment