Az OPC bezáratta a Baracca, Boema, Hanul Dacilor és Engels vendéglőt

További négy kolozsvári vendéglőt zártak be a fogyasztóvédelem felügyelői, akik lejárt szavatosságú élelmiszereket és nem megfelelő körülmények között tárolt termékeket találtak.

A Kolozs megyei fogyasztóvédelem felügyelői folytatták a vendéglátóipari egységek ellenőrzését és számos rendellenességet fedeztek fel.

A keddi nap folyamán 9 vendéglőt ellenőriztek, négy esetében elrendelték a tevékenység ideiglenes felfüggesztését az észlelt rendellenességek megoldásáig. A következő négy vendéglőt zárták be: Baracca, Engels, Hanul Dacilor és Boema. Ez a négy vendéglő pedig a legkeresettebbek közé tartozik a kolozsváriak körében.

Az ellenőrök lejárt szavatosságú termékeket és készítményeket találtak, egyes termékek esetében már 15 napja lejárt a szavatosság. Voltak még nem megfelelő körülmények között tárolt, vagy címke nélküli termékek, illetve olyanok, amelyek esetében nem tüntették fel az allergéneket.

A felügyelők 30.000 és 80.000 lej közötti szankciókat róttak ki. A vendéglőket akkor nyithatják majd meg a tulajdonosok, ha meghozzák az ellenőrzéskor kirótt intézkedéseket.

Az intézmény folytatja az ellenőrzéseket a Kolozs megyei vendéglőkben. Az elmúlt napokban további 5 vendéglőre került zár, ezek a következők: Gyalui Motel, Bistro Engels, Da Vinci, Napoca 15 és még egy gyalui lokál.

Add comment