Az Aréna lesz a házigazdája a 2023-as U20 Európai Atlétikai Bajnokságnak

Az Európai Atlétikai Szövetség a kolozsvári Arénát nevezte ki a 2023-as U20 Európai Atlétikai Bajnokság házigazdájává! Két év múlva tehát 48 ország mintegy 1500 sportolója itt fog megküzdeni egymással ezen a rangos sporteseményen.

Az Európai Atlétikai Tanács péntek esti, Lausanne-ben tartott ülésén megadta Kolozsvárnak és Romániának az esélyt, hogy megszervezze a második európai bajnokságot is, ugyanis júniusban szintén az Aréna ad otthont az atlétikai csapat Európa-bajnokságnak.

Alin Tișe Kolozs megyei tanácselnök úgy véli, hogy “ez egy rendkívüli siker, és nagy büszkeség nem csupán Kolozsvár, de egész Románia számára. Ez egy újabb rangos sportesemény, amelynek a kolozsvári Aréna lesz a házigazdája, és amely véglegesen elhelyez minket azon intézmények rendkívül választékos klubjában, amelyek képesek megszervezni egy ilyen nívós versenyt. Emellett ez újabb megerősítése annak, hogy helyesen döntöttünk, amikor egy nemzetközi szabványoknak megfelelő és tökéletesen felszerelt futópályát építettünk ki a stadionban. A Romániában és Európa eme részén egyedi esemény szervezőkejént a Kolozs Megyei Tanács öregbíteni fogja a már több rangos esemény megszervezése során elnyert jó szervezői hírnevét, és ideális körülményeket fog teremteni a magasrangú sporteseménynek”.

A kolozsvári Aréna és a Kolozs Megyei Tanács korábban is szervezett már rangos atlétikai versenyeket, a 2019-es Ifjúsági Atlétikai Balkán Bajnokságot és a 2020-as atlétikai Balkán Bajnokságot. Idén júniusban pedig az atlétikai csapat Európa-bajnokságnak ad otthont az Aréna.

A Kolozs Megyei Tanács és a helyi önkormányzat feltétel nélküli támogatásának, illetve a város sport iránt tanúsított affinitásának fontos szerepe volt abban, hogy az Aréna megkapta a rangos atlétikai esemény szervezési jogát.

Add comment