Az 5*****-os Kolozsvár sokcsillagos építőtelepi buszmegállói

Az 5*****-os Kolozsvár, ahol a város központjában még némely buszmegállót is sajátos módon rendeznek be. Érthetetlen, hogy a kolozsváriak mégis miért tiltakoznak, hogy egy építőtelepen kell várakozniuk a buszra. Egy kiürült építkezési telepen, mert mind a munkások, mind a munkagépek egy-egy fa árnyékában pihennek a napsütötte délutánon. Így a lakosokat legalább senki nem zavarja a várakozásban.

A Sora áruházzal szembeni megálló nem egyedi eset a városban, a sorban következő, a Kétágú templommal szemközti megállóban is hasonló a helyzet.

A Kossuth Lajos (Bulevardul 21 Decembrie 1989) utcát szinte teljes hosszában építőteleppé változtatták, a járdákat feltörték, a gyalogosok több szakaszon az úttesten kénytelenek közlekedni, a buszmegállókban sincsenek meg a minimálisan elvárható feltételek az utasok számára, és nem is tűnik úgy, mintha nagyon sietnének legalább a járdák helyreállításával.  

Sőt, egyre több kolozsvári tesz panaszt a munkálatok lelassulását és a jelentős forgalmi dugókat okozó felfordulást illetően.

Add comment