Anca Ciubancan Vasile Dâncu nyomására mondott le a PSD kolozsvári szervezetének éléről

Vasile Dâncu, a PSD Országos Bizottságának elnökének és a Kolozs megyei szenátusi jelöltlista vezetőjének nyomására Anca Ciubăncan, a PSD kolozsvári fiókszervezetének elnöke kénytelen volt lemondani tisztségéből. A “változásról” a Kolozs megyei szervezet közleményben tájékoztatott, jó későn.

„Döntés született a városi politikai bizottság felszámolásáról, ügyvivő elnöknek Ovidiu Ioan Săcară professzort, a Román Posta szakértői tanácsadóját nevezték ki .

A legrövidebb időn belül sor kerül a városi szervezet teljes ügyvezető vezetőségének megválasztására is, hogy meglegyenek a megfelelő körülmények a parlamenti választások megszervezéséhez” – áll a part közleményében.

A Ziar de Cluj a közelmúltban számolt be Anca Ciubăncan lemondásáról a PSD városi szervezetének éléről. A szervezet elnöke a szeptember 27-ei helyhatósági választásokon elért gyenge eredményekkel indokolta lemondását.

„Két okból mondtam le a kolozsvári városi szervezet vezetőjének tisztségéből:

  1. A helyhatósági választásokon Kolozsváron elért eredmények nem váltak becsületünkre, és és ezt saját kudarcomnak tekintem.
  2. A 2020 januárjában lezajlott belső választásokon, amikor a városi szervezet elnökének kineveztek, vállalatam, hogy a helyhatósági választások után lemondok a tisztségről, hogy új választásokra kerülhessen sor és teret kaphassanak azok, akik a kampányban együtt dolgoztak a kolozsvári PSD csapatával” – jelentette ki akkor Anca Ciubăncan. 

A lemondás azonban tulajdonképpen Vasile Dâncu nyomására történt, és Anca Ciubăncan félreállítása után Ovidiu Secarát nevezték ki a városi szervezet élére.

Add comment