2098 kolozsvári tanuló kap táblagépet az on-line oktatáshoz

Rendkívüli tanácsülésen szavazták meg kolozsvár tanácsosai kedden azt a határozatot, melynek értelmében 2098 iskolás gyereknek táblagépet vásárolnak, hogy a tanulók csatlakozni tudjanak az on-line tanórákhoz a szükségállapot ideje alatt. A gyerekek családjai nincsenek olyan helyzetben, hogy ezeket a gépeket megvásárolják. Eredetileg 1678 ilyen tanulót azonosítottak a városban, az újrelemzés nyomán azonban számuk 2098-ra emelkedett.

A több mint 2000 táblagép 1.573.000 lejbe kerül, a pénzt a helyi költségvetésből utalják át az iskolák számlájára. A tanulóknak az iskolai ciklus végén vissza kell adniuk a táblagépet. Tehát a rendszer ugyanaz, mint a tankönyvek esetében.

„Kolozsváron 37.358 tanuló van. Minden iskolában elemeztük a helyzetet, azt, hogy milyen mértékben férnek hozzá a diákok az on-line tanításhoz szükséges eszközökhöz – táblagéphez, laptophoz vagy számítógéphez. Kiderült, hogy 2098 gyereknek nincs hozzáférhetősége ilyen eszközhöz. Javasolom, hogy tegyük lehetővé minden gyermek számára a digitális tanulást és utaljunk ki 1.573.500 lejt 2098 táblagép megvásárlására. Ezeket az iskolák fogják megvásárolni. A táblagépeket ugyanolyan rendszer szerint fogjuk kiosztani, mint a tankönyveket; a diák aláírja az átvételt, majd az iskolai ciklus végén visszaadja azt az iskolának” – mondta Emil Boc.

A legtöbb táblagépre – 240-re – a Traian Dârjan középiskolában van szükség.

Add comment