Veszélyes helyen levő játszótér a Mărăşti negyedi híd mellet, nincs is gyerek benne; kidobott pénz

A kolozsvári játszótereket néha a legveszélyesebb és legegészségtelenebb helyeken alakították ki, úgy tűnik, csak azért, hogy kipipálják ezek létrehozását a megvalósítások fejezetben. Egyetlen épeszű és felelős szülő sem engedné ugyanis gyermekét a vasút mellett, vagy egy forgalmas úttól 2 méternyire játszani.

A Mărăşti negyedi híd mellet, a Szamosfalvi út (Aurel Vlaicu) és a Szopori út (Teodor Mihali) kereszteződésénél a pogármesteri hivatal létrehozott egy játszóteret, amelyet csak mindössze fél méter magas, emiatt szimbolikus jellegű kis kerítés választ el az úttesttől. A játszótér szomszédságában egy benzinkút is található. És, mintha ennyi veszély nem lett volna elég egy játszótér esetében, a városháza még építkezést is engedélyezett rögtön mellette, így a gyerekek nemcsak zajban, veszélyben, kipufógógázban, de cementporban is játszhatnak. Tiszta egészség a kicsik tüdejének!

Szerencsére azonban a szülők felelősségteljesebbek, mint az Emil Boc vezette hivatal, így ezen a játszótéren egyetlen gyermek sem játszik. Közpénzek elszórva, projekt kipipálva, még egy ok arra, hogy jó gazda elöljárónkat míg a világ újraválasszuk!

És íme, itt van az önök pénze: 

Add comment