Végre kiszélesítik a Bácsi úton levő hidat; három évet kellett várni erre

Nagyon megnehezíti a közlekedést Kolozsvár Kisbács felőli kijáratánál, a Bácsi úton, a Petrom benzinkút mellett levő híd. A Kisbácsban élők, de azok is, akik ezt az utat használják rendszeresen a városba való be- és kijutásra mát három évvel ezelőtt kérték a híd kiszélesítését.

Emil Boc polgármester a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságot (CNAIR) hibáztatta a helyzet miatt, amely mind halogatta ezt a projektet.

„Lehet, hogy jóváhagyják már a projektet a CNAIR-nél is, hogy ki lehessen szélesíteni a Bácsi úton, a Petromnál levő hidat, amely hirtelen összeszűkül. Ez a híd a CNAIR-hoz tartozik. Már három éve próbálkozunk, de mind halogatják” – nyilatkozta Boc.

A társaság Kolozs megyei igazgatósága végre belekezd a híd kiszélesítésébe, a városi tanácsosok a csütörtöki tanácsülésen fogják elfogadni a projektről szóló határozatot.

„A projekt a híd megjavítását, illetve két sávosról négy sávosra való szélesítését írja elő” – áll a határozattervezetben.

A munkálatok valószínűleg jövő évben kezdődnek el, és az itt naponta áthaladó sofőröknek még nagyobb türelemmel kell majd felvértezniük magukat, amíg azok zajlanak.

Add comment