A városháza lakossági panaszokat kezelő alkalmazása vakáción van. Senki nem válaszol már a kolozsváriaknak

Emil Boc digitalizált városában a városháza innovatív projektje, az alkalmazás a  panaszok benyújtására épp vakáción van. Több száz panasz maradt megválaszolatlanul. Csupán azok a panaszok kapnak választ, amelyek más intézményekkel állnak kapcsolatban: a közszállítási vállalattal és a vízügyekkel. Az összes többi panaszt válaszra sem méltatja a városháza. 

A helyzet már múlt hónap óta tart, a kolozsváriak pedig már kezdik észrevenni a polgármesteri hivatal alkalmazottainak nemtörődömségét. Lehet, hogy Bocnak oda kellene tennie Antoniát, válaszoljon a kolozsváriaknak, ha már az alkalmazottak nem képesek. Vagy lehet, hogy Boc azt hiszi, hogy ha nem veszi tudomásul a kolozsváriak problémáit, azok maguktól megoldódnak, csak úgy, az éjszaka folyamán. Pont választási évben döntött úgy Boc, hogy figyelmen kívül hagyja a választók panaszait? Vajon milyen választási taktika ez? Vagy lehet, hogy vissza akar lépni a város kormányától?

Bármi is legyen az ok, az eredmény az, hogy a polgármesteri hivatal alkalmazása jelenleg haszontalan. Ezt a maga bőrén érezte egy női lakos is, akinek a hulladékelszállítással kapcsolatos problémája csak azt követően oldódott meg, hogy a dolgot az elöljáró Facebook-oldalán jelentette. A polgár egyébként javasolta Bocnak, hogy zárja le az illető alkalmazást, ha úgyse foglalkozik senki az ott benyújtott panaszokkal; a lakosság pedig használja e célra egyenesen a polgármester Facebook-oldalát.

Add comment