Új iskolát építenek Szászfenesen. A telket Emil Cibu ingatlanfejlesztő adományozta

Új iskolát terveznek Szászfenesre, jelentette be Horia Şulea, a község polgármestere. A tervek szerint az új iskolának  36 osztályterme lesz (20 terem a 0-4 osztály számára és 16 az 5-8 osztály számára), illetve laboratóriumok, díszterem, tornaterem, könyvtár, orvosi rendelő, iskola pszichológusi rendelő.

Şulea arról sem feledkezett meg, hogy a közelmúltban felavatott iskolával, óvodával és bölcsődével büszkélkedjen, azt azonban nem említi meg, hogy ezek felépítése 4 évig húzódott. Azonban a szülők reményei ellenére az első állami szászfenesi bölcsőde még mindig nem működik személyzethiány miatt. Şulea most egy másik projekttel áll elő, amely pont jó lesz a jövő évi kampányhoz. Az iskolai, óvodai és bölcsődei helyek hiánya ugyanis rendkívül nagy probléma Szászfenesen.

„Emlékeznek, ugye, hogy néhány évvel ezelőtt bemutattam egy iskola, egy óvoda és egy bölcsőde projektjét...Most az iskola és az óvoda megvan, működik. Az új iskola a tervek szerint 4500 négyzetméter területű lesz, kétemeletes, manzárdos, 35 százaléka zöldövezet lesz” – üzente Şulea polgármester.

A 6222 négyzetméter területű, a Porii-Eroilor környékén található telket, amelyre az iskola épülni fog, Emil Cibu ingatlanfejlesztő adományozta a községházának. Cibunak 5 cégnél volt érdekeltsége, de ezek közül négy már megszűnt, csak az 1993-ban létrehozott Luxor Impex kft. működik. Cibu a cég adminisztrátora, a tulajdonos Cibu Dorina. A cégnek 2018-ban csak 2 alkalmazottja, 183.223 lejes üzleti forgalma és 37.842 lej profitja volt. A cég bejegyzett tevékenysége órákkal és ékszerekkel való kereskedelem szaküzletekben. Cibu nem tulajdonosa, vagy részvényese a Luxor Residence cégnek, amely a Luxor 1,23 lakóparkokat építette. Cibu 2010-ben alapította a céget, 2011-ben azonban koncesszionálta részvényeit Feuredean Ionaşnak, aki a cég adminisztrátora is. Ezen a cégen keresztül Emil Cibu tovább folytatta a tömbházak építését.

2018-ban Emil Cibunak 21.277.240 lejes adóssága volt az állam felé.

Cibu megegyezett Şulea polgármesterrel, hogy annak fejében, hogy jóváhagyják a zonális rendezési tervben (PUZ) egy ingatlanegyüttes felépítését az Eroilor utcában, a polgármesteri hivatalnak adományozza a telket, amelyre az iskola épül.

A 98.000 négyzetméteres területen Cibu hat, egyenként 6 emeletes, manzárdos tömbházat, irodákat és szállodát szándékozik építeni, de egy piacteret is üzlethelyiségekkel és játszótérrel, tájékoztat a floresti24.ro. Cibu tehát gyakorlatilag saját érdekeit nézte. Úgy döntött, hogy a terület egy jelentéktelen kis részének a feláldozása saját céljai érdekében csak egy apró áldozatot jelent.

Add comment