Torda polgármesteri hivatala folytatja a városi mobilitási terv megvalósítását. Aláírták a szerződéseket több utca korszerűsítési munkálataira

Torda polgármesteri hivatala folytatja a városi mobilitási terv gyakorlatba ültetését. Szeptember 6-án, pénteken aláírták a szerződéseket a keleti és nyugati mobilitási folyosó korszerűsítését célzó munkálatokra, és ezek a közeljövőben el is kezdődnek.

A nyugati folyosó a következő utcákból áll: Alexandru Ioan Cuza, Kolozsvári út, Simion Bărnuțiu, G-ral. Dragalina és Dr. Ioan Rațiu.

  • A szerződés értéke: 18.206.259,79 lej, amihez hozzáadódik 3.459.189,36 lej értékű TVA.
  • A keleti folyosó a következő utcákból áll: Piața Romană, Ștefan Cel Mare, Victoriei út.
  • A szerződés értéke: 23.660.746,66 lej, amihez hozzáadódik 4.495.541,87 lej értékű TVA.

A korszerűsítési munkálatok az Alexandru Ioan Cuza utcával kezdődnek most ősszel, majd következik sorban a többi utca, beleértve a központi folyosó utcáit - Libertății, December 1 tér,  Andrei Șaguna, Gheorghe Lazăr, Axente Sever, Avram Iancu és Andrei Mureșanu – is. A korszerűsítési terv részét képezi a December 22 út is (ipari folyosó), amelyen már elkezdődtek a munkálatok.

Minden egyes utcát teljesen felújítanak, korszerűsítenek: lesz biciklisáv és külön sáv az autóbuszoknak. A buszmegállókat is korszerűsítik, bevezetik az elektronikus úton történő jegyvásárlást és kiépítik a kerékpár-kölcsönző hálózatot. A projekt részeként a városháza 20 elektromos buszt is vásárolt, ebből 10 már Tordán van. Az új buszokat decemberben helyezi forgalomba a városi tanács új közszállítási vállalata.

A projektet uniós alapokból finanszírozzák, a megvalósítási határidő a 2022-es év eleje.

Add comment