Többet fizetnek a szászfenesiek a szemét elszállításáért

Ismét növelte Szászfenes polgármesteri hivatala a hulladék elszállítás díját. A magánszemélyek esetében az eddigi 9 lejről 11 lejre nőtt a díj, a jogi személyek ezentúl 95 lejt fizetnek köbméterenként. 

A családok a háztartásban élő személyek száma szerint fizetik a díjat. Minden lakástulajdonosnak ki kell töltenie az űrlapot, amely szerint az önkormányzat kiszámolja, mennyit kell fizetnie havonta a szolgáltatásért.

A díjemeléssel elsősorban a hulladék elszállítás költségeit próbálja fedezni az önkormányzat, mivel sok az olyan személy, aki nem hajandó fizetni. A polgármesteri hivatal a helyi rendőrségre bízta ezen személyek felderítését és kötelezni fogja őket a díj fizetésére.

Amennyiben a lakástulajdonosok nem nyújtják be a fent említett űrlapot, az önkormányzat adóügyi osztálya hivatalból fogja megállapítani a fizetendő díj értékét azokra az információkra támaszkodva, amelyeket megszerez. A hatákonyabb díjbeszedés érdekében a helyi rendőrség tagjai fotókat fognak készíteni a lakótársulatok közköltség-táblázatairól és ezek alapján fogja megállapítani az önkormányzat, hogy mindegyik családnak hány személy után kell fizetnie a hulladékelszállítás szolgáltatásáért. A be nem fizetett összegeket végrehajtóval fogják behajtani. A magánházak esetében be fogják hívatni az eddig nem fizető tulajdonosokat a polgármesteri hivatalba a díj értékének a megállapítása érdekében.

Add comment