Sztrájk a Szászsebes – Torda sztrádán. Késnek a kifizetések, leálltak a munkálatok

Sztrájkba kezdtek hétfőn a Szászsebes – Torda autópálya 2. szakaszát építő egyik cég alkalmazottai az elmaradt kifizetések és az építkezési anyagok hiánya miatt.

A csucsai Marcotim Impex Kft-ről, az Aktor cég alvállalkozójáról van szó. Képviselői szerint 4,5 millió lejes elmaradt számlákról, illetve további, megközelítőleg 3 millió lej értékű munkálatról van szó, amelyet ki kell még számlázni.

A cég alkalmazottai hétfő reggel összegyűltek a Fehér megyei marosbéldi munkatelepen, és odavitték a munkaeszközök egy részét is. Az Aktor fővállalkozó irodái a munkateleppel szemben találhatók.

A G4Media.ro szerint Mircea Rotar, a Marcotim Impex telepvezetője azt állította, hogy az utóbbi időben semmilyen anyagot nem kaptak a földmunkák folytatásához, és annak ellenére, hogy jelezte ezt a CNAIR-nak, a Kolozs megyei út- és hídvállalatnak és az Aktor cégnek, az általa megszabott határidőig, azaz péntekig nem kapott választ.

Más szóval, a munkálatok leálltak, az eddig elvégzett munkálatokért pedig késnek a kifizetések. Egymillió eurót tesznek ki a szeptemberben-októberben elvégzett munkálatokra kiállított számlák, és ezekhez még hozzájönnek a novemberben elvégzett munkálatok.

A Marcotim idén augusztusban kötött szerződést az Aktor fővállalkozóval, és gyakorlatilag a következő hónaptól kezdődően nem is kapott pénzt.

„Augusztus 6-án vettük át a földmunkálatok végzését az Aktor cégtől a második szakaszon. Szerződtünk egy bizonyos mennyiségű anyagra, és 20%-kal meghaladtuk. 510.000 köbméternyi töltést helyeztünk el, a munkálatokat átvette az Aktor és a Kappa cég. Mindennek ellenére már egy hete nem adtak nekünk munkát, a kifizetések pedig késnek. Nem beszélnek velünk (az Aktor képviselői – szerk. megj.), nem adnak a munkálatokhoz szükséges anyagot, így november 20-án értesítést küldtem az Aktornak, a Kolozs megyei DRDP-ne, a CNAIR-nak és a tanácsadó cégnek, de nem kaptam választ. Tájékoztattam őket, hogy ha november 22-éig nem adnak választ, vesszük a munkagépeinket és elmegyünk az építkezésről. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy csúfot űzzünk az alkalmazottakból, az emberekből vagy az államnak fizetendő adókból” – mondta Rotar.  ta

A cég képviselője azt állítja, hogy a sztráda első szakaszán is dolgozott (a Szászsebes és Gyulafehérvár közötti 17 kilométeres szakaszon, ahol a munkálatok 80,5%-ban elkészültek), de ott jobbak voltak a körülmények, nem voltak problémák.

Add comment